داغ ترینها: ....
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان خبر داد؛

پشتیبانی از تحقیقات ریسک پذیر و خطرپذیر نخبگان

پشتیبانی از تحقیقات ریسک پذیر و خطرپذیر نخبگان

به گزارش کمیاب آنلاین، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: پییشنهاد تشکیل صندوق توسعه اثربخشی نخبگان و استعدادهای برتر با هدف پشتیبانی از تحقیقات خطرپذیر نخبگان از بندهای لایحه جامع پشتیبانی از نخبگان است.



به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از بنیاد ملی نخبگان؛ نشست مسئولان بنیاد ملی نخبگان با تعدادی از نخبگان حوزه کار با حضور روح الله دهقانی فیروزآبادی رییس بنیاد ملی نخبگان و سیدسلمان سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اجرا شد.
سیدافقهی قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در این جلسه با اشاره به بخشنامه پایش و نگهداشت نخبگان اظهار داشت: بعد از ابلاغ بخشنامه جذب نخبگان از طرف هیئت وزیران، بخشنامه پایش و نگهداشت نخبگان به همت سازمان اداری و استخدامی کشور مصوب و ابلاغ گردید.
سیدافقهی با تأکید بر ضرورت اجرائی سازی این بخشنامه و شناسایی فعال نخبگان اظهار داشت: تعدادی از نخبگان در بدنه دستگاهها، شرکتها و بنگاه های اقتصادی حضور دارند اما بوسیله گزینش بنیاد، به عنوان نخبه خودشان را معرفی نکردند و در خوداظهاری ها مشارکت نداشتند، به همین جهت با همکاری سازمان اداری و استخدامی، بخشنامه پایش و نگهداشت نخبگان تدوین شد تا بتوانیم آنها را شناسایی و به جامعه نخبگان اضافه نماییم تا ضمن رصد مسیر پیشرفت، اقدامات تسهیلگر لازم جهت رفع موانع در راه فعالیت آنها را در دستور کار قرار دهیم.
ضرورت توجه به نخبگان فعال در بخش خصوصی
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اعلان اینکه تدوین و جمع بندی شیوه نامه، وظیفه سازمان اداری و استخدامی است و بنیاد ملی نخبگان وظیفه پیگیری دارد، اظهار داشت: نمی توانیم تنها منتظر نتیجه ماموریت سازمان اداری استخدامی بمانیم چونکه حیطه فعالیت این سازمان بخش دولتی است و این در حالیست که درصد زیادی از این نخبگان در بخش خصوصی فعال می باشند.
سیدافقهی راه اندازی «خانه نخبگان» را محلی برای اجماع تفکر نخبگان علمی، کاری و دیگر عرصه های نخبگی در بخش خصوصی و دولتی توصیف کرد و اظهار داشت: امسال راه اندازی خانه نخبگان را که از قدیم در سند استراتژیک کشور در امور نخبگان ذکر شده بود در دستور کار قرار داده ایم تا این امر به فعلیت برسد.
حاکمیت ساز و کار انتخابی در خانه نخبگان
وی در ادامه با اشاره به این که خانه نخبگان به تفکیک استانها تشکیل می شود، اشاره کرد: در هر استان پنج کارگروه نخبگانی همچون کارگروه تولید و اشتغال تدارک دیده شده که ذیل آنها میزهای تخصصی مختلفی تشکیل خواهد شد و تلاش ما بر این است که در مجموعه خانه نخبگان، ساز و کار انتخابی حاکم باشد به نحوی که جامعه نخبگانی به دست خود نخبگان اداره شود.
سیدافقهی با تأکید بر این که در بحث خانه نخبگان، بنیاد فقط در جایگاه سیاستگذاری و نظارت فعال است، نیز اظهار داشت: بنیاد ملی نخبگان این مجموعه را رصد و حمایت می کند و بدون شک مزیت های طرح خانه نخبگان پس از رونمایی و اجرا برای نخبگان تمامی عرصه ها محرز خواهد شد.
وی همین طور از پیشنهاد تشکیل صندوق توسعه اثربخشی نخبگان و استعدادهای برتر آگاهی داد و اظهار داشت: لایحه جامع پشتیبانی از نخبگان ایرانی در کمیسیون دولت به عنوان نخستین قانون در پشتیبانی از نخبگان درحال بررسی است و با توجه به این که شرکت های خصوصی ممکنست توان تحقیق و توسعه و ارائه بورسیه های تحصیلی و یا پشتیبانی از طرح های پژوهشی را نداشته باشند، پییشنهاد تشکیل صندوق توسعه اثربخشی نخبگان و استعدادهای برتر با هدف پشتیبانی از تحقیقات ریسک پذیر و خطرپذیر نخبگان و طرح های دیگر نخبگان در بندهای این لایحه ارائه شده است.
نخبگان کار و دانش مکمل یکدیگرند
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در آخر با تأکید بر این که همکاری با نخبگان کار، به جهت اشتراک تجربه، به درک و شناسایی دقیق مسائل و مشکلات می انجامد و برای تبیین نقشه راه بنیاد مفید می باشد، اظهار داشت: نباید نخبگان کار و دانش را از هم جدا دانست چونکه در عمل نسبت به هم مکمل هستند. خانه نخبگان با توجه به این مسائل، تجربه و دانش نخبگان تمام عرصه ها را جمع آوری می کند و انشالله با حضور فعال اعضای آن در دستگاهها گام بزرگی در حل مشکلات و توسعه کشور برخواهد داشت.
شایان ذکر است، در این جلسه، نخبگان حوزه کار و صنعت به معرفی دستاوردهای خود در امتداد توسعه اقتصادی کشور پرداختند و ضمن بیان انتقادات و پیشنهادات، اقدامات حمایتی لازم را از بنیاد ملی نخبگان مطالبه کردند.

1403/02/12
14:40:51
3.3 / 5
120
تگهای خبر: اجرا , استخدام , بورس , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(1)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
لینک دوستان كمیاب آنلاین