داغ ترینها: ....

۳۰ درصد شبكه IP كشور به IPv۶ مجهز شد

۳۰ درصد شبكه IP كشور به IPv۶ مجهز شد

كمیاب آنلاین: دبیر كارگروه گذر به IPv6 سازمان فناوری اطلاعات ایران به لزوم آموزش و اطلاع رسانی برای رفع مقاومت ها و مشكلات موجود در راه گذر به IPv6 تاكید نمود.


به گزارش كمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، بهروز عباس زاده - دبیر كارگروه گذر به IPv۶ -، درباره گذر از IPv۴ به IPv۶ (گذر از پروتكل حال حاضر اینترنت به پروتكل نسخه ۶) با اشاره به طراحی نسخه فعلیIP در سال ۱۹۸۰، اظهار داشت: آن زمان كسی فكر نمی كرد كه اینترنت در فاصله زمانی كوتاه (حدود ۳۰ سال) این همه كاربر در سطح دنیا پیدا كند و به سبب اینكه آدرس های طراحی شده برای IP نسخه ۴، ۳۲ بیتی هستند و حدود چهار میلیارد و سیصد میلیون آدرس در IPv۴ وجود دارد، حدودا این تعداد به اتمام رسیده است.
وی با اشاره به پیش بینی های انجام شده برای سال ۲۰۲۵، اضافه كرد: هم اكنون اتصال تجهیزات و اشیاء به به شبكه جهانی اینترنت بصورت توانی در حال افزایش می باشد و پیش بینی می شود كه در سال ۲۰۲۵ بالغ بر ۵۰ میلیارد اتصال به شبكه اینترنت وجود داشته باشد.
عباس زاده، لزوم گذر به IPv۶ در دنیا را محدودیت تعداد آدرس های IPv۴ و همین طور مزیت های موجود در پروتكل نسخه ۶ اینترنت عنوان نمود و اظهار داشت: تمام كشورهای جهان در حال حركت به سمت IPv۶ هستند و این مساله در بعضی از كشورها در ابتدای كار قرار دارد و در بعضی از كشورها ۵۰ تا ۶۰ درصد شبكه به IPv۶ مجهز شده است و این گذر هنوز به صورت صددرصدی در كشوری انجام نشده است.
وی كشورهای اروپایی، ایالات متحده آمریكا، كره جنوبی و ژاپن را از كشورهایی اعلام نمود كه سرعت بیشتری در راه گذر به IPv۶ دارند.
دبیر كارگروه گذر به IPv۶، اشاره كرد: در IPv۶ پیش بینی ۵۰ تا ۱۰۰ سال آینده شده تا در طراحی های مختلف شبكه در آینده مشكلاتی ایجاد نشود.
وی با اشاره به مسئولیت اجرایی سازمان فناوری اطلاعات برای گذر به IPv۶ در ایران، اضافه كرد: وزارت ارتباطات مسئولیت راهبری این مساله را بر عهده دارد و سازمان فناوری اطلاعات بعنوان بازوی اجرایی این مسئولیت را پیش می برد.
عباس زاده درباره اقدامات انجام شده در ایران برای گذر به IPv۶ نیز با اشاره به اینكه در ایران از سال ۹۲ مطالعات این كار شروع شده است، اشاره كرد: این حركت از سال ۹۴ به صورت سیستماتیك ادامه پیدا كرد و ارزیابی شبكه و شناسایی مشكلاتی كه برای گذر به IPv۶ وجود دارد و رفع این مشكلات، حدود سه سالی است كه بخش هایی از شبكه در حال استفاده از IPv۶ است.
وی، ۳۰ درصد كل شبكه IP كشور را در حال استفاده از IPv۶ اعلام نمود و اضافه كرد: هم اكنون در شبكه IP كشور از IPv۴ و IPv۶ به صورت همزمان استفاده می شود و به اصطلاح این دو پروتكل همزیستی می كنند.
این كارشناس حوزه فناوری با اشاره به اینكه اپراتورهای تلفن همراه نیز در حال گذر به IPv۶ هستند، اظهار داشت: اپراتورهای همراه تا حدودی شبكه های خودرا به IPv۶ مجهز كرده اند و در اپراتورهای ثابت، برخی تازه كار را آغاز نموده اند و برخی نیز در میانه راه هستند.
عباس زاده با اشاره به اینكه پیش بینی شده كه گذر به IPv۶ تا سال ۲۰۲۵ به صورت كامل انجام می شود، اشاره كرد: به سبب اینكه این كار در ایران به صورت ملی و سراسری انجام می شود به كندی پیش می رود.
وی ادامه داد: پیاده سازی در فاز نخست در شبكه زیرساخت كشور و اپراتورهای بزرگ انجام شده و هم اكنون بر روی شبكه های تجاری بزرگ (Enterprise Networks) و سازمان های دولتی كار می نماییم.
عباس زاده با اشاره به اینكه هر تغییری با مقاومتی همراه می باشد، اضافه كرد: هزینه بر بودن این مساله برای اپراتورها و بعضی از سازمان ها، نبود آموزش مناسب در این عرصه و آگاه نبودن به مزایای IPv۶ و عدم سازگاری بعضی از شبكه ها با IPv۶، از عمده ترین چالش های گذر از IPv۴ به IPv۶ در ایران است.
دبیر كارگروه گذر به IPv۶ با اشاره به اینكه در آینده تجهیزات ارتباطی با استاندارد IPv۶ تولید می شود، اشاره كرد: اگر از الان خودرا آماده نكنیم در آینده با مشكلاتی بسیاری مواجه می شویم و جامعه IP كشور و مدیران شبكه ها، اپراتورها و سازمان ها هنوز این مشكلات را جدی نمی گیرند و باید مدیران، مسئولان شبكه ها و سازمان ها خودرا با این مساله همسو كنند.
وی فرهنگ سازی در این عرصه را بسیار مهم ارزیابی كرد و اضافه كرد: بوسیله رسانه ها این مساله اطلاع رسانی و آگاهی سازی شود تا مردم، مدیران و مسئولان شبكه ها و اپراتورها نسبت به اهمیت آن آگاهی بیشتری پیدا كنند كه به روزی نرسیم كه شبكه های تمام جهان IPv۶ شده باشد و در ایران برای ارتباط با این شبكه ها گرفتار مشكل شویم.
بنا بر اعلام وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، عباس زاده اشاره كرد: باید این مشكلات را پیش بینی نماییم و منتظر نباشیم كه دقیقه ۹۰ كارها صورت گیرد.
دبیر كارگروه گذرIPv۶، درباره زمان اتمام گذر به IPv۶ در ایران نیز اظهار داشت: نمی توان پیش بینی دقیقی كرد ولی اگر سازمان ها و مدیران شبكه ها همكاری كنند تا ۲سال و نیم آینده ۷۰ تا ۸۰ درصد شبكه ما در ایران به این پروتكل مجهز می شود.




منبع:

1398/07/15
23:36:35
5.0 / 5
3956
تگهای خبر: آموزش , اپراتور , اجرا , ارتباطات و فناوری اطلاعات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
لینک دوستان كمیاب آنلاین