داغ ترینها: ....

ساز تولید محصول از سه ایده استارتاپی در مازندران کوک شد

ساز تولید محصول از سه ایده استارتاپی در مازندران کوک شد

ساز تولید سه محصول جدید برمبنای ایده ارائه شده در سومین دوره استارتاپی کسب وکار (کوک) دانشگاه مازندران کوک شد و مقرر است این سه محصول با بهره گیری از امکانات این دانشگاه تولید شود.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از خبرگزاری ایرنا، این سه ایده شامل تولید پلی لاکتیک اسید با پسماند لبنی، تولید کیسه های یورستومی مخصوص بیماران سرطانی وتولید شکر رژیمی برپایه سبوس گندم است که برای جذب سرمایه گذار و تولید در مقیاس صنعتی به مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه مازندران عرضه شدند.
سومین دوره استارتاپی کسب و کار با عنوان کوک با هدف فرهنگ سازی کار آفرینی، ترویج کسب و کار و رفع چالش ها و نیاز های صنایع و جامعه بعد از یک دوره وقفه یک ساله از تاریخ ۱۵ تا ۱۸ اسفندماه به مدت سه روز در پردیس دانشگاه مازندران برگزار گردید. در این دوره از رقابت ها ۱۱۰ تیم برای جشنواره این استارتاپ ایده های کار آفرینی ارسال کردند که بعد از دو دوره داروی ۱۱ اثر برتر جهت شرکت در کلاس های استارتاپی و عرضه ایده های خود در روز اختتامیه انتخاب شدند.
اولین دوره و دومین دوره این استارتاپ در سال ۹۷ و ۹۸ به میزبانی دانشگاه مازندران برگزار شد ولی در سال ۹۹ به دلیل انتشار کرونا و تعطیلی دانشگاه ها این رویداد ملی برگزار نشد.
در مراسم اختتامیه امروز با انتخاب داوران به ترتیب به سه تیم «صنایع سبز» با ایده پسماند صنایع معدنی، تیم «نانو بگ » با ایده کیسه یورستومی برای افراد سرطانی و تیم «ای کور» با ایده شکر رژیمی بر پایه سبس گندم بعنوان نفرات اول تا سوم بعنوان ایده برتر هدایایی به مبلغ چهل میلیون، شصت میلیون و هشتاد میلیون تومان اهدا شد و در نهایت ایده این سه تیم به بنیاد ملی نخبگان و مرکز رشد واحدهای فناور دانشگاه مازندران برای ساخت محصول اولیه و ثبت شرکت عرضه شدند.
ایده تیم صنایع سبز در مورد بهینه سازی تولید پسماند بوده و مقرر است از پسماند صنایع لبنی که غالبا اغلب این پسماند را آب پنیر تشکیل می دهد، پلی لاکتیک اسید تولید شود. پلی لاکتیک اسید یکی از مهم ترین پلیمر های موجود در جهان است و بعنوان دومین پلیمر پرمصرف در جهان شناخته شده که در صنایع مختلفی همچون کشاورزی، الکترونیک و صنایع داروسازی و پزشکی مورد استفاده قرار میگیرد.
ایده تیم نانو بگ ساخت کیسه های یورستومی بر پایه نانوذرات بوده که کاربرد آن جهت استفاده بیماران سرطان مثانه می باشد. این افراد به یک کیسه یورستومی احتیاج پیدا می کنند. هم اکنون این کیسه ها از کشور کانادا وارد می شود و متاسفانه در ایران تابحال به علت محدود بودن مواد اولیه تولید داخلی نداشته است، ولی بنا بر اظهارات تیم نانو بگ آنها توانستند بر پایه نانو فناوری، کیسه هایی را تولید کنند که حجمشان قابل افزایش است و عفونت ناشی از شکم بیمار را به صفر درصد می رساند. هزینه کمتر و طول عمر بیشتر از مزایای تولید این کیسه یرپایه نانوذرات می باشد.
ایده تیم ایکور هم تولید شکر رژیمی بر پایه سبوس گندم برای بیماران دیابتی بوده است.
حمایت وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی از رویدادهای استارتاپی
معاون توسعه مدیریت و منابع وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی در این مراسم از برگزاری رویدادهای استارتاپی در کشور استقبال کرد و اظهار داشت: این وزارت خانه تمام تلاش خویش را برای پشتیبانی از رویدادهایی که سبب ایجاد کسب و کار می شود خواهد نمود.
سیدمحمدرضا حسینی اضافه کرد: یکی از طریق های سلوک رفع نیار مردم است و کار آفرینی، تولید شغل و هر حرکت و اندیشه ای که مقدمه کار و کار افرینی باشد یک حرکت الهی است.
وی بیان نمود: باید کسب و کار های استارتاپی به سمت و سویی حرکت کنند که نیاز های جامعه را شناسایی و در جهت مرتفع ساختن آن گام بردارند.


روحیه کارآفرینی باید در دانشجوها احیا شود
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران هم در این اختتامیه با بیان اینکه هم اکنون کشور با موانع و مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند اظهار داشت: در مقابل این مشکلات توانمندی های دانشجویان و نخبگان ما زیاد است و ما باید راهی بیابیم تا این توانمندی ها را به نیاز ها اتصال دهیم.
جمال قاسمی با تکیه بر این که باید از مسیر علمی توسعه ایجاد شود اضافه کرد: تکیه صرف بر منابع کشور نمی تواند سبب توسعه شود بلکه لازمه اصلی توسعه شناسایی مسیر های علمی برای رسیدن به آن است.
وی افزود: مشکل فعلی کشور ما در عدم بهره وری و نبود فعالیتهای علمی همگام با نیاز جامعه است که باید در این راستا تلاش نماییم تا دانشگاه های آموزش محور را به سمت دانشگاه های کار آفرین و جامعه محور سوق دهیم.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه مازندران اظهار داشت: هم اکنون باید تمام تلاش ما این باشد که روحیه کارآفرینی در دانشجویان احیا و تقویت شود.
وی برگزاری رویداد استارتاپی کسب و کار را مقدمه ای برای تقویت روحیه کار آفرینی دانشجویان عنوان نمود و افزود: این استارتاپ سبب همکاری بین دانشگاه، صنعت و جامعه شده است و برگزاری آن گامی در جهت ایجاد دانشگاه کارآفرین و جامعه محور می باشد.
لزوم ورود فناوری های نوین به صنعت
معاون صنایع کوچک شرکت شهرک های صنعتی مازندران هم در رویداد بر ضرورت ورود فناوری های نوین به صنعت استان تصریح کرد و اظهار داشت: متاسفانه اغلب واحد های صنعتی در استان با فناوری های قدیمی مشغول به تولید هستند و این یکی از چالش های اصلی صنعت در استان مازندران می باشد.
کامران علی پور اضافه کرد: لازم است فناوری های نوین به صنعت القا شود و ازاین رو تمام تلاش ما این است که با همکاری دانشگاه پل ارتباطی بین صنعت و دانشگاه برقرار نماییم تا از راه ایده های دانشگاهی چالش موجود در صنعت استان را کمرنگ نماییم.
وی یکی دیگر از مشکلات صنعت را در عدم پیوستن به بازار های ملی و بین المملی عنوان نمود و افزود: در جهت تحقق توسعه بازار واحدهای صنعتی شرکت شهرک های صنعتی به دنبال شناسایی نیازهای فناورانه و برگزاری رویدادهای استارتاپی با همکاری دانشگاه ها است.


1400/12/20
21:31:53
0.0 / 5
1049
تگهای خبر: آموزش , الكترونیك , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
لینک دوستان كمیاب آنلاین