داغ ترینها: ....

بررسی علت قطعی اینترنت

بررسی علت قطعی اینترنت

به گزارش كمیاب آنلاین در حالیكه برخی امكان دارد قطعی های اینترنت را به شبكه ملی اطلاعات نسبت دهند، مسئولان ارتباطی كشور قطعی فیبر را علت موارد این چنینی می دانند و معتقدند هیچ گاه اینترنت مردم برای تست شبكه ملی قطع نمی گردد.


به گزارش كمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، از همان زمان كه پروژه ی شبكه ملی اطلاعات عنوان شد، شایعه ی محدود كردن دسترسی به اینترنت جهانی هم مطرح بود. اما مسئولان ارتباطی كشور بارها اعلام كردند كه راه اندازی شبكه ملی اطلاعات با هدف محدود كردن اینترنت نیست، بلكه تمامی تلاش این است كه ارتباطات ما با دنیا در عرصه فضای مجازی شكل گیرد و در این ارتباطات از تولیدات داخلی استفاده گردد.
با این وجود، هنوز هم انتقاداتی به راه اندازی شبكه ملی اطلاعات می شود و افراد خواسته یا ناخواسته مباحثی را مطرح می كنند كه خارج از اهداف راه اندازی این شبكه است و از سویی قطعی هایی كه در شبكه ی اینترنتی رخ می دهد را به راه اندازی و فعالیت این شبكه نسبت می دهند و اینكه آزمایش ها برای شبكه ملی سبب اختلال در ارتباط با شبكه ی جهانی اینترنت می شود.
چندی قبل در شبكه اینترنت كشور اختلالی به وجود آمد كه همان زمان محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اظهار نمود: قطعی فیبر در مسیرهای بالادستی در اروپا بین بلغارستان و فرانكفورت كه چند تامین كننده اینترنت ایران، از آن مسیرها استفاده می كرده اند، سبب اختلال گسترده ۱.۵ ساعته در ارتباطات بین المللی ایران شده بود. 1000 گیگابیت بر ثانیه قطعی در ظرفیت ها داشتیم.

بعد از آن هم سجاد بنابی - نایب رییس هیات مدیره شركت ارتباطات زیرساخت- با انتشار تصویر زیر، اظهار كرده بود: پیرو قطعی دو مسیر انتقال فیبر نوری در اروپا، اختلال گسترده ای بین ۴۳ دقیقه صبح و ساعت ۲ صبح به وجود آمد كه باعث افت محسوس سرعت و كیفیت اینترنت اغلب كاربران داخل كشور شد. با عنایت به بررسی های به عمل آمده هیچ گونه حمله یا خرابی عمدی شناسایی نشده است.

بنابی بعد از آن كه این قطعی اینترنت گلایه وزیر ارتباطات را هم به دنبال داشت و حتی خواهان جبران خسارت زیان دیدگان شد، اظهار داشته بود: اتفاقی كه افتاده بود و امكان دارد تكرار شود، این است كه برخی لینك های ارتباطی ما با تأمین كننده های اینترنت در خارج از كشور قطع شد. به جهت اینكه این اتفاق نیفتد البته تمهیداتی اندیشیده شده و از شش، هفت سال پیش كوشیدیم نقاط اتصال كشور به اینترنت را توسعه دهیم.
او همینطور خاطرنشان كرده بود: هم اكنون تقریباً در همه مرزهای غربی، شمالی و جنوبی ما اتصال اینترنت داریم. بنا بر این امكان قطع اینترنت كشور به یك باره تقریباً وجود ندارد. چون اگر از یك ورودی قطعی اینترنت داشته باشیم، می توانیم آنرا از ورودی های دیگر جبران نماییم. یكی از كارهای كه ما تلاش داریم انجام دهیم، بالانس كردن توزیع ورودی ها است تا شاهد قطعی های مختصر هم نباشیم.
بنابی اظهار داشته بود: اما آن اتفاقی كه افتاد این بود كه اینترنت دو تأمین كننده ی خارجی، به سبب قطعی فیبر ایجادشده در اروپا قطع شد. اگرچه سعی كردیم توزیع مناسبی داشته باشیم اما این دو مسیر در یك نقطه اروپایی روی هم افتادند و وقتی قطعی اتفاق افتاد، انگار ورودی دو مرز ما به صورت كامل قطع شد. این اتفاق خیلی نادر و البته خارج از اراده ما و تامین كننده بود. شركت تأمین كننده ی ظرفیت هم كه یك شركت اروپایی بود (و مستقیم با ما قرارداد ندارد) در نهایت ناچار به عذرخواهی و جبران خسارت شد.
اما به تازگی یكی از كاربران توییتر بعد از اظهارات منتشرشده از وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره ی قطعی های شبكه اینترنت، مدعی شده بود: جهرمی سرانجام تایید نمود كه قطعی اینترنت در ایران برای تست شبكه ملی ارتباطات بوده و كل داستان هایی كه در مورد قطع كابل در اروپا گفته و توییت كرده دروغ است.
سجاد بنابی اما در واكنش به این اظهارات در توییتر نوشت: هیچ گاه اینترنت مردم برای تست شبكه ملی قطع نشده و نخواهد شد. برخی مراجع در ارزیابی تاب آوری شبكه ملی در مقابل تحریم ها، گاها اینترنت بانك ها یا شبكه انرژی را قطع و تداوم خدمت را بررسی كردند. نادان نیستیم كه تحریم های ناموفق دوستان آمریكایی شما را ما به مردم و شركت های ایران تحمیل نماییم.
او هم چنین با انتشار یك تصویر دیگر، نوشت: محل دقیق قطع فیبرهای نوری شركت اینترروت (جی تی تی) در ششم تیرماه ۹۸ كه برای ۸۳ دقیقه سبب ایجاد اختلال گسترده در اینترنت ایران شد.



 


منبع:

1398/05/27
15:12:33
5.0 / 5
4109
تگهای خبر: اختلال , ارتباطات و فناوری اطلاعات , اینترنت , پروژه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
لینک دوستان كمیاب آنلاین