داغ ترینها: ....

ایجاد روزانه پنج صفحه جعلی توسط كلاهبرداران

ایجاد روزانه پنج صفحه جعلی توسط كلاهبرداران

به گزارش كمیاب آنلاین رئیس سازمان فناوری اطلاعات اظهار داشت: در شش ماهه نخست سال جاری ۸۵۷ سایت فیشینگ شناسایی و مسدودسازی شده اند، یعنی روزانه بیشتر از پنج صفحه جعلی توسط كلاهبرداران ایجاد می شود.


به گزارش كمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، امیر ناظمی درباره حملات فیشینگ در اینستاگرام خود نوشته است: فیشینگ، سایت ها و صفحه های اینترنتی جعلی هستند كه تلاش می كنند از راه فریب كاربران اطلاعات مربوط به نام كاربری، پسورد یا اطلاعات كارت بانكی را به دست آورند. از این طریق كاربرانی كه دارای سواد دیجیتالی كمتر هستند، یا ابزارهای به روزنشده استفاده می نمایند، بیشتر در معرض خطر هستند و اطلاعات آنان مورد سواستفاده قرار می گیرند.
وی با بیان این كه برای مقابله با فیشینگ راه های مختلفی وجود دارد، اضافه كرد: از افزایش دانش كاربران تا پایش مداوم بانك ها برای شناسایی صفحات جعلی و راهكارهای فنی (ابزارك های نصب شده بر مرورگرها یا دیواره آتش یا غیره). البته فیشینگ یك چالش جهانی است. بنابراین هم ابزارهایی جهانی هم در این خصوص طراحی شده است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به نقش این سازمان در پیشگیری از حملات فیشینگ اظهار نمود: باآنكه مأموریت سازمان فناوری اطلاعات به صورت مستقیم شناسایی و مسدودسازی این صفحات نیست و این امر در حیطه وظایف پلیس فتا و بانك ها است؛ اما بیشترین شناسایی و مسدودسازی را ما در مركز ماهر انجام داده ایم. در شش ماهه نخست ۸۵۷ سایت فیشینگ شناسایی و مسدودسازی شده اند؛ یعنی روزانه بیشتر از پنج صفحه جعلی توسط كلاهبرداران ایجاد می شود.


ناظمی افزود: در مجموع كمتر از ۱۰ مورد (حدود یك درصد) از این موارد در شبكه های اجتماعی توسط كاربران اخطار داده می شود و ۹۹ درصد دیگر را به صورت فنی مقابله می شود. اما نكته قابل توجه آن است كه ما ۹۵ درصد از این موارد را از راه همكاری بین المللی با مراكز CERT دنیا انجام می دهیم. به صورت متقابل هم مراكز مشابه در كشورهای دیگر بعد از شناسایی به ما اطلاع می دهند. در حقیقت صیانت از حقوق كاربران بر پایه قواعد جهانی است و از مبدا مسدود می شود.
وی تصریح كرد: باآنكه شاید بسیاری ترجیح می دهند تا روز به روز بر كنترل بیش تر اینترنت مردم بیافزایند و این امر را به بهانه محافظت از مردم و صیانت از داده های آنها انجام می دهند؛ واقعیت آن است كه اصلی ترین راه مقابله با چالش های جهانی، استفاده از قواعد جهانی است. همكاری بین المللی نه تنها پایدارتر است، بلكه ریسك تعرض به حقوق مردم را هم می كاهد.




رئیس سازمان فناوری اطلاعات با بیان این كه در عصر فناوری، به همان دلیلی كه فناوری جهانی است، اتكاء به شیوه ها و قواعد جهانی هم چاره است، اضافه كرد: شاید گاهی باید این نگاه منفی به همكاری بین المللی را كنار نهاد، تا بتوان منافع همكاری جهانی را هم دید. در مورد چالش های جهانی راهكارهای جهانی كارآمدتر از كنترل شدید بر كاربری مردم است كه گاهی پشت سر واژه های درستی مانند شبكه ملی اطلاعات پنهان می شوند. شبكه ملی اطلاعات ضروری و مهم می باشد، اما حداقل این را خوب می دانیم كه كاربردش مقابله با فیشینگ نیست.
به گزارش كمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، یكی از اقدامات كلاهبرداران این است كه با راه اندازی سایت های جعلی كه شبیه به سایت های اصلی است، به ربودن اطلاعات افراد، اغلب برای سوءاستفاده های مالی اقدام می كنند؛ در این شیوه كه اصطلاحاً به فیشینگ مشهور است، از راه اطلاعات واردشده توسط كاربران در صفحات جعلی حساب های بانكی قربانیان خالی می شود.
چندی قبل افزونه ضدفیشینگ درگاه بانكی، توسط مركز آپا دانشگاه سمنان با حمایت مركز ماهر (مدیریت امداد و هماهنگی رخدادهای كامپیوتر ای)، با هدف شناسایی و آگاه ساختن سرویس گیرنده وب از درگاه های جعلی پرداخت اینترنتی ساخته شده است. با فعال بودن این افزونه و هنگام هدایت كاربر به صفحات پرداخت اینترنتی در یك سایت، به صورت خودكار اصل بودن یا فیشینگ بودن آن صفحه تشخیص داده شده و پیام مناسبی به كاربر نمایش داده می شود.




منبع:

1398/07/28
13:07:11
5.0 / 5
4110
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
لینک دوستان كمیاب آنلاین