روش اندازه گیری امواج دکل موبایل
به گزارش کمیاب آنلاین افرادی که نسبت به میزان تشعشعات حاصل از دکل های موبایل و امواج الکترومغناطیس نگران هستند، می توانند میزان این امواج را در سامانه اندازه گیری شدت امواج الکترومغناطیس مشاهده کرده و اگر این میزان از استاندارد بیشتر باشد، مبادرت به شکایت کنند.
به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، رشد روز افزون کاربری سیستم های بی سیم و استفاده از امواج الکترومغناطیسی سبب گسترش رفاه و آسایش در زندگی امروز شده است. از طرفی، استفاده از وسایل و لوازم الکترونیکی در منزل، هنگام کار، اماکن عمومی و در نتیجه مواجهه با تشعشعات و پرتوهای رادیویی امری محرز و اجتناب ناپذیر است. عدم آگاهی از چگونگی استفاده از این امکانات و مواجه با آنها، عدم آگاهی از میزان قرارگیری در معرض امواج رادیویی و عدم اطلاع از اثرات آنها روی سلامتی انسان سبب نگرانی عمومی شده است.
سفارش ITU K.83 (توصیه نامه امواج الکترومغناطیسی) ما را در جهت اندازه گیری و پایش امواج رادیویی در هر زمان و هر مکان به منظور کاهش نگرانی های مردمی راهنمایی و هدایت می کند. با عنایت به این سفارش نامه امواج الکترومغناطیسی و تأثیر آن بر اقشار مختلف جامعه باید تحت نظارت و کنترل رگولاتوری باشد. بنابراین میزان امواج رادیویی باید برای تمام افراد شفاف سازی شود.
اپراتورهای تلفن همراه موظف می باشند قانون حفاظت از تشعشعات و سلامت کاربران را رعایت نمایند. برای اطمینان از سلامت عمومی و اطلاع رسانی به مردم، سازمان تنظیم مقررارت و ارتباطات رادیویی، پروژه پایش امواج الکترومغناطیسی را آغاز و نتایج آنرا به صورت برخط در اختیار عموم قرار داده است. هم اکنون شهر تهران با نصب ۷۰ و شهر شیراز با نصب ۱۸ ایستگاه ثابت اندازه گیری تشعشع زیر پوشش و رصد رگولاتوری است.
اهمیت پروژه پایش امواج الکترومغناطیسی
در سامانه اندازه گیری تجمعی شدت امواج الکترومغناطیس سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی که به منظور پایش تشعشعات تجهیزات رادیویی مطابق حدود استاندارد ملی ایران به شماره ۸۵۶۷ و کمیسیون بین المللی حفاظت در مقابل پرتوهای غیریون ساز (ICNIRP) به راه افتاده است، با انتخاب ناحیه مورد نظر، تاریخ شروع و خاتمه بازه مورد نظر جهت بررسی شدت میدان انتخاب شده و داده ها بر مبنای بازه ی انتخابی فیلتر می شود. بعد از آن، مقادیر بیشینه، کمینه و متوسط اندازه گیری در بازه انتخابی برای ایستگاه مورد نظر نمایش داده می شود و هم چنین امکان نمایش و عدم نمایش سطح استاندارد روی گراف خروجی با این ابزار وجود دارد.
مطابق با استانداردهای اعلام شده، حدود پرتوگیری امواج الکترومغناطیسی ۲۸ ولت برمتر است که در نمودار در ارتباط با هر ایستگاه، به صورت خط چین قرمز مشخص شده است. کاربران می توانند بعد از مشاهده میزان اندازه گیری شده، سطح استاندارد مصوب برای شدت میدان الکترومغناطیس بر مبنای استاندارد ملی و ICNIRP که بین ۳۰۰ کیلوهرتز تا ۱۸ گیگاهرتز را روی گراف مشاهده و از کمتر بودن این میزان نسبت به حد استاندارد اطمینان حاصل کنند و اگر میزان نمایش داده شده از استانداردی که مشخص شده بیشتر باشد، میتوان در سامانه ثبت و پاسخگویی به شکایات، در این حوزه شکایت نمود.
منبع: kamyabonline.com
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب