داغ ترینها: ....

آیا شهرهای شناور می توانند به جوامع ساحلی در خطر کمک کنند؟

آیا شهرهای شناور می توانند به جوامع ساحلی در خطر کمک کنند؟

تغییرات آب و هوایی و بالا آمدن سطح آب دریاها، جوامع ساحلی در سراسر جهان را در معرض خطر قرار داده است. در چنین شرایطی سازمان ملل فناوری ساخت «شهرهای شناور» را مطرح کرده است.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ام اس ان، شرکت «اوشنیکس» (Oceanix) مستقر در نیویورک یک پروژه آزمایشی مقاوم در مقابل سیلاب (ضدسیلاب) طراحی و ادعا کرده که می تواند ایمنی را برای میلیونها نفر به ارمغان بیاورد. این شرکت در مشارکت با برنامه اسکان انسانی سازمان ملل متحد (UN-Habitat) حالا آماده ساخت نخستین نمونه آزمایشی در «بوسان» کشور کره جنوبی است.
حدود ۴۰ درصد از جمعیت جهان در فاصله کمتر از ۱۰۰ کیلومتری از سواحل زندگی می کنند. این در حالیست که بالا آمدن سطح دریاها ۹۰ درصد شهرهای بزرگ در جهان را تهدید می کند. سیلاب ها سبب ویران شدن زیرساخت هایی به ارزش میلیاردها یورو شده و میلیونها آواره آب و هوایی را مجبور به ترک خانه های خود می کند. از طرف دیگر، با افزایش سریع جمعیت شهرها هزینه های مسکن سر به فلک می گذارد.
«ایتای مادامومبه» از بنیانگذاران شرکت اوشنیکس اعتقاد دارد که الگوی این شرکت درباره شهرهای شناور می تواند چاره ای سازگار با محیط زیست برای این چالش ها باشد. وی به یورونیوز اظهار داشت: با زیرساخت های شناور، ما در حقیقت طرفدار این تفکر هستیم که می توانیم در هماهنگی با طبیعت زندگی نماییم. لازم نیست آنچه را که در زیر دریاها قرار دارد، نابود نماییم. می توانیم بالای آن زندگی نماییم و زندگی در زیر آب ادامه یابد. فونداسیون این شهرها با سیمان ساخته خواهد شد که با آب سازگار است.
وی اضافه کرد: ما از سنگ های زیستی (بیو) استفاده می نماییم که این فناوری سبب احیای آب و زندگی دریایی می شود. می توانیم با این فناوری صخره های مرجانی را بسازیم. این شرکت درحال کار روی کاربرد کشاورزی اقیانوسی سه بعدی برای تامین (نیاز) شهرها در عین حفظ تنوع زیستی دریایی است.
این شهرها فقط بر انرژی خورشیدی، باد، دریا و امواج وابسته خواهند بود و همین طور از آب باران برای تامین آب شیرین استفاده می کنند. شرکت اوشنیکس درحال کار با «مرکز ضایعات صفر» است تا اطمینان حاصل کند که هرگونه زباله و ضایعات تولیدی در این شهرها مورد استفاده مجدد قرار بگیرد.
به علت شیوه ساخت این شهرها امکان جابجایی آنها وجود خواهد داشت. بگفته مادامومبه، اگر به این نتیجه برسید که به هر علت مکان راه اندازی شهر بهترین موقعیت نبوده است، می توانید کل شهر را بردارید و به موقعیت دیگری انتقال دهید.
این شرکت می خواهد که شهری با ۱۰ هزار نفر جمعیت بوجود آورد. این شرکت فعلا کار را با راه اندازی یک نمونه آزمایشی در بوسان کره جنوبی شروع می کند و امیدوار است که کار ساخت آنرا سال آینده شروع کند. اگر همه کارها بر وفق مراد جلو برود، نخستین ساکنان می توانند اوایل سال ۲۰۲۸ به این شهر بروند.

1401/03/21
22:15:00
0.0 / 5
942
تگهای خبر: آموزش , پروژه , تولید , سه بعدی
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۴
لینک دوستان كمیاب آنلاین