زمان عصر یخبندان بعدی تغییر کرد
به گزارش کمیاب آنلاین، خراسان رضوی عصر یخبندان بعدی باید 10هزار سال آینده واقع شود، اما تغییرات آب وهوایی ناشی از فعالیت انسان ها چرخه زمین را تغییر خواهد داد.
اقلیم شناسان تغییرات کوچک مدار زمین به دور خورشید که در میلیونها سال قبل رخ داده است را با چرخه های عصر یخبندان مطابقت دادند و از این تکنیک برای پیش بینی زمان وقوع عصر یخبندان بعدی استفاده و اظهار نمودند که تغییرات آب وهوایی ناشی از فعالیت انسانی ممکنست این چرخه را مختل کرده باشد.
آنان اظهار کردند: زمین در ۲.۵ میلیون سال قبل از الگوی متناوب عصر یخبندان (دوره یخبندان) و دوره های بین یخبندان پیروی کرده است و آخرین یخبندان زمین حدود ۱۱هزار و ۷۰۰ سال پیش به انتها رسید.
ستاره شناس و ژئوفیزیکدان، میلوتین میلانکوویچ، نخستین فردی بود که اظهار نظر کرد، تغییرات در مدار و چرخش زمین که بر میزان تابش خورشیدی رسیده به سیاره موثر است، می تواند در پس عصرهای یخبندان در ماقبل تاریخ به وجود آمده باشد. او ایده های خودرا در یک سری مقالات و کتابی در سال ۱۹۴۱ منتشر نمود و تا دهه ۱۹۷۰ چرخه های میلانکوویچ بطور تجربی ثابت شدند. گفتنی است که چرخه های میلانکوویچ به آن دسته از حرکات زمین می گویند که بر روی اقلیم تاثیر می گذارند.
کدام عوامل مداری و چرخشی زمین با اهمیت ترین نقش را در این چرخه ها ایفا می کند؟
نتایج مطالعه جدید انتشار یافته در مجله ساینس پاسخ این سوال را توضیح داد، سه عامل هندسی اصلی با طول چرخه مجزا وجود دارد. انحراف محور چرخش زمین نسبت به صفحه چرخش سیاره را «انحراف محوری» می گویند و تغییرات در انحراف تقریباً ۴۱هزار سال است.
جهت محور چرخشی زمین نیز متحول می شود و چرخه دیگری را به وجود می آورد که حدود ۲۱هزار سال طول می کشد و به این مورد «حرکت تقدیمی» می گویند. در نهایت، «خروج از مرکز مداری» زمین است که کم و بیش دایره ای و هر ۱۰۰هزار سال یکبار صورت می گیرد.
پژوهشگران الگویی قابل پیش بینی برای دوره های یخبندان در ۹۰۰هزار سال قبل یافتند. آنان بیان نمودند که تداخل حرکت تقدیمی، انحراف محوری و خروج از مرکز مداری همگی به چرخه ۱۰۰هزار ساله عصر یخبندان کمک می کنند. حرکت تقدیمی، محرک اصلی پایان عصر یخبندان است، در صورتیکه انحراف محوری نقش غالب را برای شروع عصر یخبندان ایفا می کند. نتیجه این است که عصرهای یخبندان یک چرخه تقریباً ۲۱هزار ساله دارند که شدت نسبی آنها برمبنای ردیف شدن هر چرخه تعیین می شود.
یخبندان در ۱۰هزار سال آینده بسیار بعید است
استفان بارکر، محقق اصلی این مطالعه از دانشگاه کاردیف در بریتانیا، اظهار داشت: الگویی که ما پیدا کردیم آنقدر قابل تکرار است که توانستیم پیش بینی دقیقی از زمان وقوع هر دوره بین یخبندان در میلیونها سال قبل و مدت زمان وقوع هر دوره انجام دهیم.
نتایج مطالعه پخش شده در نشریه کاسموس نشان داد، این مساله مهمست برای اینکه تایید می کند چرخه های طبیعی تغییرات آب وهوایی که در طول ده ها هزار سال روی زمین مشاهده می نماییم تا حد زیادی قابل پیش بینی هستند و تصادفی یا بی نظم نیستند.
وی اضافه کرد: حال در یک دوره بین یخبندان زندگی می نماییم و برمبنای نتایج تحقیقات جدید، بطور معمول انتظار داریم عصر یخبندان بعدی حدود ۱۰هزار سال دیگر باشد، با این وجود، پژوهشگران می گویند که روند گرمایش فعلی از تغییر عادی به دوره یخبندان جلوگیری می کند.
گرگور نور از موسسه آلفرد وگنر، مرکز تحقیقات هلمهولتز آلمان، می گوید: اما چنین انتقالی به حالت یخبندان در ۱۰هزار سال آینده بسیار بعید است، برای اینکه انتشار دی اکسید کربن انسانی در اتمسفر قبلا آب وهوا را از مسیر طبیعی خود منحرف کرده است و تاثیرات طولانی مدت تری بر آینده دارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب