داغ ترینها: ....

نشانه های اولیه پارکینسون می تواند در صدای افراد پنهان باشد

نشانه های اولیه پارکینسون می تواند در صدای افراد پنهان باشد

کمیاب آنلاین: محققان در پی بررسی نشانه های بیماری پارکینسون در صدای افراد هستند.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، محققان از مدلهای یادگیری ماشینی جهت تشخیص سریع بیماری پارکینسون استفاده کردند.
«آنیراث آنانتانارایانان»(Aniruth Ananthanarayanan) متخصص بیوانفورماتیک «دانشگاه تگزاس شمالی»(Texas) و همکارانش می گویند: نتایج ما نشان میدهد که مدلهای یادگیری ماشین مبتنی بر صدا می توانند نشانه های بیماری را حتی پیش از ظاهر شدن علایم حرکتی آشکار تشخیص دهند.
به نقل از ساینس آلرت، پارکینسون حدودا ۹ میلیون نفر در سرتاسر جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. این بیماری با مشکل در کنترل حرکات و لرزش در اندام های بیمار مشخص می شود، اما چالش هایی را نیز در خلق وخو، تفکر و حافظه افراد به وجود می آورد.
در صورتیکه مکانیسم های پشت پرده این بیماری کم و بیش شناخته شده اند، اما محرک های اختلال در عملکرد هنوز بطور کامل درک نشده اند. همه چیز دراین خصوص دخیل دانسته شده است و یک بخش ژنتیکی نیز برای آن وجود دارد.
هم اکنون هیچ درمانی برای بیماری پارکینسون وجود ندارد. این امر یعنی بهترین امیدی که بیماران می توانند داشته باشند، درمان هایی است که علایم را کند می کنند. هرچه این درمان ها زودتر شروع شوند، فواید بیشتری خواهند داشت. بنابراین، تشخیص سریع می تواند تأثیر به سزایی در کیفیت زندگی آنها داشته باشد.
«آنانتانارایانان» و تیمش از مدلهای یادگیری ماشین استفاده کردند تا تشخیص دهند آیا گروهی از داوطلبان فقط از روی صدایشان به بیماری پارکینسون مبتلا هستند یا خیر.


آنها مدلهای خودرا با بهره گیری از ۱۹۵ فایل صوتی از ۳۱ نفر آزمایش کردند و آموزش دادند. از این تعداد، ۲۳ نفر دچار پارکینسون تشخیص داده شده بودند. این برنامه با جستجوی الگوها، بیماران دچار این بیماری را در ۹۰ درصد موارد بطور دقیق شناسایی کرد.
خاصیت های صوتی ارزیابی شده توسط مدلها شامل وجود نوسان که ناشی از ارتعاشات نامنظم تارهای صوتی است، می شود. نسبت هماهنگی صدا، نشانه ای از بسته نشدن صحیح «چاکنای»(glottis) است.
این خاصیت ها با علایم شناخته شده بیماری پارکینسون همچون صدای خشن، مشکلات گفتاری ناشی از ضعف عضلات صوتی و کندی یا تلوتلو خوردن در حرکت مرتبط بودند.
پژوهشگران می گویند: علایم صوتی مانند «دیسفونی»(dysphonia) با وجود پتانسیل تشخیصی که دارند، کمتر مورد استفاده قرار می گیرند.
«دیسفونی» یک اصطلاح پزشکی به مدلول گرفتگی صدا یا تغییر تن گفتار است. این بیماری شامل لطمه به توانایی تولید صوت و گرفته شدن صدا است.
پژوهشگران هشدار می دهند: برای آزمایش تعمیم پذیری مدل هایمان به کار بیشتری نیاز است، برای اینکه این برنامه ها با بهره گیری از داده های صوتی تنها ۳۱ نفر آموزش داده شده اند. این مساله احتمال این که روش ما بتواند طیف کاملی از تفاوت های صوتی دنیای واقعی را در سنین، لهجه ها و شرایط محیطی مختلف ثبت کند، کم می کند.
«آیدن آرنولد»(Aiden Arnold) دانشمندی که در این مطالعه شرکت نداشت، اظهار داشت: این رویکرد مبتنی بر صدا به عنوان یک ابزار غربالگری زودهنگام، امیدی واقعی برای بیماران است.
اگر این یافته ها در جمعیت های گسترده تر نیز ثابت بمانند، چنین ابزاری می تواند یک گزینه آسان، مقیاس پذیر و مقرون به صرفه برای غربالگری سریع باشد، برای اینکه تعداد موارد مبتلاشدن به این بیماری بازهم درحال افزایش است.
این مطالعه هنوز در انتظار داوری همتا است.



1404/02/31
13:20:48
5.0 / 5
217
تگهای خبر: آموزش , ابزار , اختلال , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لینک دوستان كمیاب آنلاین