داغ ترینها: ....

مصرف برق هوش مصنوعی خطرناك می شود

مصرف برق هوش مصنوعی خطرناك می شود

كمیاب آنلاین: استفاده فزاینده از هوش مصنوعی هزینه سنگینی به برق تحمیل خواهد كرد؛ مگر این كه صنعت تراشه دست به كار شده و این تهدید را رفع كند.



به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، شرکت اپلاید متریالز که بزرگترین سازنده تجهیزات تراشه است، برآورد کرده که دیتاسنترها تا سال ۲۰۲۵ حدود ۱۵ درصد از برق جهان را مصرف خواهند کرد. این انبارهای غول پیکر کامپیوتر ها هم اکنون حدود دو درصد از برق جهان را مصرف می کنند.

به گفته گری دیکرسون، مدیرعامل اپلاید متریالز، هوش مصنوعی از پتانسیل تغییر همه چیز برخوردارست. اما هوش مصنوعی یک پاشنه آشیل دارد که اگر مورد توجه قرار نگیرد، مانع از تحقق پتانسیل واقعی آن خواهد شد. این پاشنه آشیل مصرف برق است. تعلیم شبکه های خنثی هنگامی که با فناوری فعلی انجام می شود، فوق العاده انرژی بر است.

موجی از دستگاههای جدید امکان اتصال اینترنتی پیدا کرده و دیتای بیشتری ساخته و استفاده از نیروی رایانش بیشتر هوش مصنوعی برای ارزیابی اطلاعات جدید را ضروری می کنند. بگفته دیکرسون، سازندگان تراشه که بیشتر آنها از دستگاههای اپلاید استفاده می نمایند، قطعات الکترونیکی خودرا از نظر مصرف انرژی بهینه کرده اند اما همچنان کافی نیست. صنعت تراشه باید طراحی های سفارشی جدیدی برای پردازش هوش مصنوعی و راههای جدیدی برای اتصال این تراشه ها پیدا کند.

پهنای مدارهای ریزی که عامل عملکرد تراشه ها هستند، چند میلیاردم متر است اما این تراشه ها برای انتقال و ذخیره دیتا به مصرف میزان زیادی برق نیاز دارند. پردازنده زئون شرکت اینتل ممکنست بیش از ۲۰۰ وات برق مصرف کند که به اندازه یک دستگاه تلویزیون قابل حمل قدیمی است. هزاران قطعه از این پردازنده ها را کنار هم و با همه قطعات دیگری که برای تشکیل سرور ضروری هستند را در نظر بگیرید تا دریابید مصرف برق تا چه حد افزایش می یابد.

بر اساس گزارش بلومبرگ، مدیرعامل اپلاید متریالز اعلام نمود شرکتش به ۱۰۰ درصد انرژی تجدیدپذیر روی خواهد آورد و تا ۱۰ سال آینده سهمش در انتشار کربن را ۵۰ درصد می کاهد. وی اظهار داشت: حتی تغییرات ساده هم بی تاثیر نیست. بعنوان مثال پرواز یک مهندس از آمریکا به آسیا و بازگشت وی حدود دو تن دی اکسید کربن تولید می کند. شرکت اپلاید در دوران پاندمی کووید ۱۹ پی برد چگونه تحقیقات و توسعه ازراه دور و پشتیبانی از مشتری را بهبود ببخشد و چنین سفرهای غیرضروری را کمتر کند.





منبع:

1399/05/01
23:38:22
5.0 / 5
2191
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
لینک دوستان كمیاب آنلاین