نمونه های سیارك بنو در فضا پخش شده اند
سازمان فضایی آمریكا (ناسا) اعلام نمود: تصاویر گرفته شده از فضاپیمای «اوسریس ركس» نشان داده است كه درِ محفظه جمع آوری نمونه این كاوشگر به علت انباشتگی زیاد نمونه های جمع آوری شده از سیارك «بنو» كاملا بسته نشده است و نمونه ها به آهستگی در فضا پخش می شوند.
به گزارش پایگاه اینترنتی اسپیس، فضاپیمای «اوسریس رکس» (OSIRIS-REx) روز ۲۰ اکتبر (۲۹ مهر) بعد از طی فرآیند دقیق فرود که چهار ساعت و نیم طول می کشد، تنها چند ثانیه در منطقه ای به نام نایتینگل (Nightingale) در نیم کره شمالی این سیارک فرود می آید.
پس از فرود این فضاپیما، یک بازوی رباتیک نمونه هایی را از سطح این سیارک جمع آوری و ذخیره کرد اما به نظر می آید نمونه مذکور به اندازه ای زیاد است که درِ محفظه نگهداری نمونه که در انتهای بازوی رباتیک قرار دارد، همچنان باز مانده و ذرات گرانب های جمع آوری شده در فضا پراکنده می شوند.
«دانته لورتا» محقق ارشد این پروژه هفته گذشته اعلام نمود که نمونه جمع آوری شده طی عملیات مذکور بسیار بیشتر از میزان پیشبینی شده و حدود چند صد گرم است. محفظه نگهداری نمونه در انتهای بازوی رباتیک چنان عمیق و با فشار در سیارک نفوذ کرد که سنگ های جمع آوری شده اجازه نمی دهند در محفظه بسته شود. محققان تخمین می زنند بخش نمونه برداری فضاپیما در عمق ۴۸ سانتیمتری سیارک بنو نفوذ کرده باشد.
محققان مأموریت «اوسریس رکس» حالا قصد دارند تا هر چه زودتر نمونه های جمع آوری شده را در کپسول بازگشت به زمین این کاوشگر قرار دهند تا میزان از دست رفتن ماده را به حداقل برسانند. محققان امیدوارند که این عملیات حیاتی و چند روزه را از روز سه شنبه ۲۷ اکتبر (۶ آبان) انجام دهند.
«اوسریس رکس» (OSIRIS-REx)، اولین مأموریت ناسا برای جمع آوری نمونه از یک سیارک است. فضاپیمای مذکور در سال ۲۰۱۶ میلادی به آسمان ارسال شد و در دسامبر ۲۰۱۸ به Bennu رسید. طی این مأموریت هفت ساله فضاپیما به فاصله بسیار نزدیکی از سیارک رسید.
سیارک بنو میان سیاره های زمین و مریخ در فاصله حدود ۲۰۷ میلیون مایلی (۳۳۴ میلیون کیلومتری) از سیاره خاکی ما واقع شده است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(4)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب