داغ ترینها: ....

پاندمی كرونا هم ركورد غلظت گازهای گلخانه ای را كاهش نداد

پاندمی كرونا هم ركورد غلظت گازهای گلخانه ای را كاهش نداد

گزارش سازمان جهانی هواشناسی نشان می دهد؛ میزان گازهای گلخانه ای موجود در جو زمین با وجود محدودیت ها و تدابیر اتخاذ شده برای مقابله با پاندمی كرونا، كاهش نیافته است.



به گزارش تارنمای خبری ساینس دیلی، سازمان جهانی هواشناسی که زیر مجموعه مجمع اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد است، اعلام نمود: قرنطینه، بسته شدن مرزها، توقف پروازها و سایر محدودیت های اعمال شده برای مقابله با بحران ویروس کرونا باعث کاهش تولید آلاینده های مختلف همچون گازهای گلخانه ای مانند دی اکسید کربن شده است.

این سازمان علیرغم این اخطار داد کند شدن فعالیت صنایع به علت پاندمی باعث کاهش غلظت بی سابقه گازهای گلخانه ای در جو زمین نشده است. این گازها گرما را در جو زمین به دام انداخته و باعث افزایش دما، بالا آمدن سطح دریاها و تغییرات آب و هوایی شدیدتر می شوند.

بر اساس گزارش سالانه سازمان جهانی هواشناسی، برآوردهای اولیه نشان داده است در دوره اجرای شدیدترین محدودیت ها، انتشار روزانه گاز دی اکسید کربن حداکثر تا ۱۷ درصد در سرتاسر جهان کاهش یافته است. در نتیجه انتظار می رود انتشار سالانه این گاز گلخانه ای بین ۴.۲ تا ۷.۵ درصد کاهش پیدا کند، اما این وضعیت باعث کاهش غلظت دی اکسید کربن موجود در جو نشده و غلظت این گاز گلخانه ای در اتمسفر مشابه یک سال عادی است.

در این گزارش آمده است: غلظت دی اکسید کربن جو زمین همچنان افزایش خواهد یافت. البته سرعت این افزایش غلظت به میزان ۰.۲۳ بخش در میلیون نسبت به سال قبل کمتر است. در نتیجه حداقل در کوتاه مدت اثر محدودیت های اعمال شده برای مقابله با کووید ۱۹ از نواسانات طبیعی غلظت دی اکسید کربن در اتمسفر قابل تشخیص نیست.

با وجود این که میزان انتشار گازهای گلخانه ای عامل اصلی تشخیص مقدار این گازها در اتمسفر است، غلظت این گازها معیاری است که نشان داده است بعد از یک مجموعه تعاملات پیچیده بین جو، زیست کره، لیتوسفر، کریوسفر و اقیانوس ها، چه چیزی باقی می ماند.

در حال حاضر دی اکسید کربن ماندگارترین گاز گلخانه ای موجود در جو زمین است که با فعالیتهای انسانی ارتباط دارد و افزایش غلظت آن در جو عامل دو سوم گرمایش زمین است.

در سال ۲۰۱۹ میلادی غلظت گاز دی اکسید کربن در جو طبق گزارش سازمان جهانی هواشناسی معادل ۴۱۰ بخش در میلیون بود که نسبت به سال ۲۰۱۸ میلادی با غلظت ۴۰۷.۸ بخش در میلیون، افزایش داشته است. روند افزایشی غلظت گاز دی اکسید کربن در جو امسال هم ادامه داشته است. به قول متخصصان این سازمان از سال ۱۹۹۰ میلادی تابحال اثر گرمایشی گازهای گلخانه ای بر زمین به میزان ۴۵ درصد افزایش یافته است.



منبع:

1399/09/05
12:57:37
5.0 / 5
1202
تگهای خبر: اجرا , تخصص , تولید , سفر
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۴
لینک دوستان كمیاب آنلاین