جداسازی 100 درصدی آب از مشتقات نفتی با دستگاه نانویی دانش بنیان
یک شرکت دانش بنیان ایرانی با استفاده از توان متخصصان خود موفق به تولید دستگاه جداسازی آب از مشتقات نفتی با استفاده از غشا نانو شد که می تواند جداسازی مواد از آب را به صورت ۱۰۰ درصد انجام دهد.
مهدی اعتمادی مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان روز چهارشنبه در گفتگو با خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا ضمن اشاره به اینکه این شرکت در اولین مرحله موفق به تولید نانومواد شده است، اضافه کرد: این نانومواد دارای کاربردهای فراوانی است. ازاین رو در شرکت فقط به تولید مواد اولیه بسنده نشد و به سمت کاربرد مواد در صنایع مختلف حرکت کردیم.
وی بیان نمود: تولید مواد خام در شرایط فعلی کشور خیلی در رفع نیاز صنایع بکار نمی آید. ازاین رو نخستین گام شرکت این بود که نانو مواد ساخته شده را کاربردی کند. با امکان سنجی های صورت گرفته مشخص شد کاربرد این مواد در کدام بخش ها است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان ضمن اشاره به اینکه یکی از کاربردهای این نانو مواد در زمینه تصفیه پساب های پالایشگاهی است، اضافه کرد: با حمایت ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، توانستیم این مواد را انتخاب پذیر یعنی مهندسی شده طراحی نماییم.
اعتمادی عنوان کرد: انتخاب پذیری مواد به این صوت است که غشای نانویی اجازه عبور یک سری از مواد را می دهد و در مقابل اجازه عبورسری دیگر از مواد را نمی دهد. یعنی در دستگاه با مواد مهندسی شده ساخته شده اجازه عبور آب داده نمی گردد، ولی مواد نفتی اجازه عبور از غشا را نمی یابند.
این فناور افزود: در ساخت دستگاه جداسازی آب از مشتقات نفتی، در کنار مهندسی مکانیک کار اصلی را غشاهای مهندسی شده انجام می دهند. این غشاها اجازه عبور آب را نمی دهد، ولی اجازه عبور مواد نفتی مثل گاز، گازوئیل، بنزین، هیدروکربن های نفتی و مواد آلی روغن را فراهم می آورد.
وی با اشاره به اینکه در تمام پالایشگاه های کشور بحث جداسازی آب از مواد نفتی معضل بسیار بزرگی است، اظهار داشت: درحال حاضر در دنیا از سیستم های مختلفی از قبیل سیستم دفع برای جداسازی استفاده می شود. در این روش به سیستم های هوادهی وحوضچه انتظار نیاز است، اما سیستم طراحی شده احتیاج به هیچ گونه هوادهی و حوضچه انتظاری ندارد و به صورت انتخاب پذیری می تواند مواد را از هم جدا و امکان جمع آوری مواد را به صورت جداگانه ایجاد نماید، یعنی میتوان پساب را جدا و مواد نفتی را جدا جمع کرد.
اعتمادی اضافه کرد: این امر سبب می شود علاوه بر جدا کردن و خالص سازی مواد نفتی، آب بدست آمده هم باردیگر به سیکل برگردد و بتوان از آن بهره برد.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان اظهار داشت: نمونه صنعتی این محصول هم اکنون به سفارش پالایشگاه اصفهان طراحی و ساخته شده است و علاوه بر آن در شرف توسعه محصول در نمونه صنعتی هستیم.
وی ضمن اشاره به اینکه این دستگاه قادر به جداسازی ۱۰۰ درصد آب از مواد نفتی است، اضافه کرد: این محصول دارای گواهینامه نانو مقیاس و تاییدیه آزمایشگاهی و تایید معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری است تا شرکتهای روغن سازی و تولید مواد آلی در زمینه تصفیه پساب از آن استفاده کنند.
اعتمادی اظهار داشت: هم اکنون شرکت هایی که به شهر نزدیک هستند پساب خویش را در محیط زیست رها می کنند. شرکت ها با استفاده از این دستگاه علاوه بر اینکه پساب خویش را وارد محیط زیست نمی کنند؛ می توانند آنرا به چرخه تولید هم بازگردانند.
منبع: كمیاب آنلاین
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب