داغ ترینها: ....

هوش مصنوعی هوآوی چگونه موجب تحول فرودگاه بزرگ شنزن چین شد

هوش مصنوعی هوآوی چگونه موجب تحول فرودگاه بزرگ شنزن چین شد

كمیاب آنلاین: هوآوی با استفاده از داده های عظیم، هوش مصنوعی، و تجهیزات اینترنت اشیا، مدیریت فرودگاه شنزن چین را به شكلی بر عهده گرفته است كه حاصل آن كاهش زمان انتظار مسافران در صف های مختلف و برنامه های دقیق تر پروازی شده است.



تأخیر در پروازها یا بی برنامگی در هر سطحی موجب به وجود آمدن مشكلاتی برای مسافران و مسئولان یك فرودگاه می شود. اما مانند هر حوزه زندگی بشری، می توان با استفاده از فناوری، سر و سامانی به وضعیت این ترمینال ها داد. در ادامه با هم وضعیت فرودگاه شنزن چین را مورد بررسی قرار خواهیم داد كه در آن با كمك فناوری های هوشمند شركت هوآوی تلاشی برای ایجاد تحول و بهبود سراسری در این زمینه شده است.
شنزن یكی از بزرگترین فرودگاه های كشور چین است كه طبق آمار انتشار یافته توسط مسئولین فرودگاه در سال ۲۰۱۷ آمار مسافران آن به ۴۵ میلیون نفر رسیده و همراه با آنها ۵۰ میلیون محموله همراه مسافران نیز جابه جا شده اند. این مقدار در سال ۲۰۱۸ نزدیك به ۵۰ میلیون مسافر بوده و تخمین زده می شود كه وزن كلیه وسایل همراه مسافرین نیز به رقم قابل توجه ۱.۱ میلیون تن رسیده باشد.
این وضعیت نشان دهنده آن است كه با یك گذرگاه بسیار بزرگ و میلیونی روبرو می باشیم و طبیعتاً هرگونه تأخیر، خطا و یا تداخل در برنامه ریزی آن می ‎تواند برای هزاران نفر مشكل ایجاد كند.

برای درك بهتر سوژه باید بگوییم كه وقتی یك پرواز در این فرودگاه گرفتار تأخیر شود به صورت متوسط برای ۸۰۰۰ نفر از مسافران فرودگاه مشكل پیش می آید و وضعیت پیش بینی نشده ای را به وجود می آورد. اما فرودگاه باید با این دسته از مسافران چطور برخورد كند؟
برخلاف روش های سنتی، مسئولین این فرودگاه تصمیم گرفتند تا از روشی بر پایه فناوری، هوش مصنوعی و اطلاعاتی كه از قبل دارند، مشكلات را حل كرده و بهره وری را به حداكثر برسانند.
در همین زمینه در سال ۲۰۱۷ این فرودگاه از طرف سازمان بین المللی هواپیمایی شهری (ایكائو) بعنوان فرودگاه پایلوت برای اجرای طرح «فرودگاه های آینده» برگزیده شد. این طرح بیان می كند كه چطور می توان با استفاده از فناوری، مشكلاتی را كه هم اكنون در فرودگاه های سنتی وجود دارد، مرتفع كرد.
شنزن، مركز و قلب تپنده صنعت الكترونیك چین است و با عنایت به رفت و آمد گسترده افراد فعال در حوزه فناوری، یكی از دلیلهای انتخاب این فرودگاه آن بوده كه با جلب توجه این افراد، زمینه های سرمایه گذاری و رشد هر چه بیشتر فناوری های مورد استفاده در جهت بهبود وضعیت فرودگاه نیز برقرار شود. در همین راستا تیم پیاده سازی طرح بر سه سوژه در این طرح تمركز خواهد داشت:
۱. تضمین امنیت فعال؛ بیشتر از ۳۰ درصد از خطرات می توانند توسط پلت فرم های دیجیتال این طرح شناسایی شوند.
۲. كارایی حداكثری در فضای محدود؛ برنامه برای كاهش زمان انتظار هواپیماها برای فرود روی باند، كاهش ۸۵ درصدی زمان صدور مجوز پرواز و كاهش زمان توقف موقت هر هواپیما به یك دقیقه.
۳. بهبود تجربه مسافران از خدمات سراسری؛ كاهش زمان انتظار در خط بررسی مدارك تا ۱۵ درصد و كاهش زمان تحویل چمدان ها در بازگشت تا ۳۰ درصد.


استفاده از فناوری برای رسیدن به هدف فرودگاه های آینده
در این زمینه مسئولین فرودگاه شنزن تصمیم گرفتند تا از تجربه هوآوی در هوشمندسازی و بهره گیری از زمینه های مختلف صنعت ICT و همین طور هوش مصنوعی و اینترنت اشیا، استفاده كنند.
در این راستا هوآوی و فرودگاه شنزن می توانند با استفاده از سیستم های مبتنی بر اینترنت اشیا، داده های عظیم و هوش مصنوعی، انتشار ویدئوها روی بستر ابری، GIS و همین طور منابع پلت فرم ارتباطات مجتمع (ICP)، ساختاری جامع برای مدیریت فرودگاه ایجاد كنند.
مغز پردازشی و فاز هوشمند این پروژه هوش مصنوعی است كه با استفاده از آن تلاش می شود تا در جهت بهبود شرایط گام برداشته شود. یكی از خاصیت های این سیستم یادگیری ماشین و پردازش زبان عصبی است كه با كمك دید ماشین (AI Vision) و شناسایی افراد، وسایل نقلیه و برآورد ترافیك در فضاهای مختلف می تواند وضعیت هر نقطه از فرودگاه را مشخص، تحلیل و اعلام نماید. در نهایت سیستم خروجی سبب ارائه خدماتی مانند كنترل عملیاتی، امنیت و سرویس های مسافرین به فرودگاه خواهد شد.

سرویس های پرواز بصری و هوشمند
همانطور كه گفتیم هدف فرودگاه شنزن ارائه سرویس های پرواز بصری و هوشمند است. در همكاری یك ساله این فرودگاه با شركت هوآوی، عملكرد بخش های زیر به نحو قابل توجهی بهبود یافتند:
جانمایی هوشمند مكان های توقف: با عنایت به داده های عظیم و هوش مصنوعی نحوه سوار كردن و پیاده كردن مسافرین توسط اتوبوس های انتقال به هواپیما نیز مدیریت شده و به صورت متوسط ۱۰ درصد از تعداد آنها كاسته و در عین حال سبب ارائه كیفیت و تجربه كاربری بهتری برای مسافران شد.
سیستم روشنایی هوشمند باند پرواز: استفاده از اینترنت اشیا و هوش مصنوعی، كنترل سیستم روشنایی مستقل، برنامه ریزی مسیر پرواز و تحلیل داده های ممانعت از تداخل زمان بندی و پرواز، منجر به طراحی و ساخت سیستم روشنایی باند پروازی شد كه می تواند به صورت بسیار كاربردی تر و هوشمندتر مورد استفاده قرار گرفته تا ۲۰ درصد زمان لازم برای توقف بین هر دو فرود را كاهش داده كه برابر با ۴ دقیقه برای هر پرواز است. این مورد سبب كاهش قابل ملاحظه مصرف انرژی و همین طور افزایش ۶۷ ساعته زمان خالی بودن باند در متوسط آماری ۱۰۰۰ پرواز روزانه می شود.
عملكرد هوشمند و بصری محوطه فرودگاه: استفاده از هوش مصنوعی، پردازش ویدئو و همین طور داده های محیطی جمع آوری شده توسط عناصر اینترنت اشیا جایگذاری شده در سراسر باند پرواز، منجر به تجزیه و تحلیل جامع اطلاعات مورد نیاز برای مدیریت محوطه فرودگاه شد. این عملیات قبل از این با استفاده از انسان ها صورت می گرفت كه معمولاً خطای آنها نیز چندان پایین نبود.

ارائه یك تجربه موثر و كارآمد فرودگاهی
مجموعه عملیاتی كه در بالا به آنها اشاره كردیم فوایدی بود كه به جهت استفاده از یك سیستم جامع و بسیار هوشمند و البته با توانایی یادگیری، در یك فرودگاه بدست آمد. در این حالت می توان انتظار داشت كه ارتقای خدمات در فرودگاه، هر روز بیشتر از قبل شود و با این اوصاف شرایط به مرور برای اتلاف وقت كمتر مسافران تسهیل گردد.
این مورد تنها نمونه ای از كاربرد هوش مصنوعی و فناوری بر پایه داده های عظیم و یادگیری ماشین در زندگی بشر است كه به لطف فناوری هوآوی و داده های جمع آوری شده از ابزارها و تجهیزات اینترنت اشیا حاصل شده است. این دستاورد، با قدرت ستودنی هوش مصنوعی هوآوی، در جهت خدمت به انسان ها به كار گرفته شده و البته با جلب توجه بیشتر توسط صنایع مختلف و گسترش ابعاد آن، می تواند زندگی ما را آسان تر و زیباتر از گذشته كند.
۲۱۲۱


منبع:

1398/06/03
19:46:02
5.0 / 5
4162
تگهای خبر: ابزار , اجرا , الكترونیك , اینترنت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
لینک دوستان كمیاب آنلاین