داغ ترینها: ....
رییس جهاد دانشگاهی:

صاحبان صنایع از محصولات بومی سازی شده به جای نمونه خارجی استفاده کنند

صاحبان صنایع از محصولات بومی سازی شده به جای نمونه خارجی استفاده کنند

به گزارش کمیاب آنلاین رئیس جهاد دانشگاهی با انتقاد نسبت به استفاده از محصولات خارجی به جای نمونه بومی سازی شده آنها در داخل کشور از جانب برخی صاحبان صنایع، خواهان توجه بیشتر به این حوزه در جهت پشتیبانی از شرکتهای دانش بنیان داخلی شد.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایرنا، ارتباط بین تولیدکنندگان محصولات دانش بنیان و بهره برداران این محصولات موضوعی است که سال ها به آن پرداخته و از آن صحبت می شود اما به شکل مناسب رفع نشده است و برخی تجهیزات مورد نیاز صنعت که با سخت گیرانه ترین استانداردها بومی سازی شده اند، گاهی از خارج از کشور وارد می شوند.
در طول دهه های گذشته دولت ها با اعمال سیاست های مختلفی همچون حمایت های تسهیلاتی و تعرفه ای تلاش در پشتیبانی از تولیدات داخلی و پیشگیری از واردات کالاهای مشابه ساخت داخل داشته اند. همینطور با ایجاد دو نهاد معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری در کنار جهاد دانشگاهی که از آغاز انقلاب این وظیفه خطیر را عهده دار بوده است و زیرمجموعه هایی همچون پارک های علم و فناوری، تلاش مضاعفی برای پشتیبانی از فناوران داخلی و توسعه حوزه زیست بوم نوآوری در کشور صورت گرفته است.
از سوی دیگر فناورانی در حوزه های متعدد همچون فناوری زیستی، کشاورزی، صنایع غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی، تجهیزات و ماشین آلات پیشرفته و مخابرات و نرم افزار محصولات ارزشمندی را برای بهره برداران داخلی و حتی صادرات بومی سازی کرده اند و از سال ۱۳۹۲ تابحال هر ساله خیلی از این محصولات در نمایشگاه هایی همچون ساخت ایران به معرض نمایش گذاشته شده است.
حال سوال اساسی اینجاست که چرا با وجود وضع قوانین و مقررات مختلف از جانب مجلس شورای اسلامی در جهت منع واردات کالاهای مشابه ساخت داخل و لزوم تأمین تجهیزات مورد نیاز وزارت خانه های داخلی و زیرمجموعه های آنها از محصولات ایرانی، باز هم بعضی از زیرمجموعه های صنعتی توجه کافی به استفاده از فناوری های بومی ندارند.


در این بین سازمان جهاد دانشگاهی نهادی است که در طول دهه های گذشته اهتمام ویژه ای در بومی سازی خیلی از محصولات و تجهیزات وارداتی در ارتباط با بخش های مختلف همچون صنعت، کشاورزی و پزشکی داشته است؛ موضوعی که حل آن بطور حتم در شکوفایی اقتصاد کشور همچون افزایش درآمد اقتصادی، رفع معضل بیکاری، جایگزینی واردات و پیشگیری از خروج میلیاردها دلار ارز از کشور و تعطیلی واحدهای تولیدی فعال نقش به سزایی خواهد داشت.
بر اساس این گزارش، سازمان جهاد دانشگاهی در طول سالهای گذشته با تاکید بر دانش و توانمندی متخصصان و پژوهشگران خود و بر مبنای نیازهای جامعه در طول سالهای بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اقدامات چشم گیر و بزرگی در بومی سازی و انتقال دانش فنی روز دنیا در حوزه های مختلف همچون پزشکی، فنی مهندسی و علوم پایه، کشاورزی و علوم انسانی داشته است.
این سازمان بر مبنای وظیفه ذاتی خود که همان ارتباط دانشگاه و صنعت است، با پشتیبانی از حوزه پژوهش در دانشگاه ها و مراکز علمی و همینطور امضای قراردادهای علمی و پژوهشی با مراکز و سازمان های مختلف به منظور قطع وابستگی کشورمان طرح های تحقیقاتی بسیاری را جهت استفاده در بخش های مختلف به صورت کاربردی در چارچوب فناوری پیاده سازی و به سرانجام رسانده است.
رییس سازمان جهاد دانشگاهی در مورد اینکه، آیا جهاد دانشگاهی هم اکنون محصول قابل استفاده ای دارد که از خرید آن خودداری می شود، اظهار داشت: هم اکنون جهاد خیلی از محصولات قابل استفاده در بخش های مختلف صنعت کشور را بومی سازی کرده است.
حمیدرضا طیبی روز شنبه در گفتگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، بازوهای بارگیری نفت را همچون تجهیزاتی نام برد که از جانب جهاد دانشگاهی برای صادرات محصولات با خصوصیت مایع، بومی سازی شده است و خاطرنشان کرد: با وجود این که برخی صنایع نیازمند تعدادی زیاد از بازوهای بارگیری هستند اما آنرا از خارج از کشور خریداری می کنند.
وی اضافه کرد: این درحالی است که جهاد دانشگاهی تحت سخت ترین استانداردهای شرکت پایانه های نفتی، بازوهای بارگیری نفت را تولید کرده است و هنگامی که در کشور آزمایشگاه مرجع، محصولات تولیدی را تایید می کند، باید بهره برداران داخلی به این محصولات اعتماد کنند.
رییس جهاد دانشگاهی به ساخت دکل های حفاری در داخل کشور هم اشاره نمود و با تکیه بر لزوم پشتیبانی از تولید داخلی اضافه کرد: درست نیست در شرایطی که گروهی با زحمت فراوان فناوری را تولید و تجاری سازی می کنند، برخی سازمان ها و مراکز نیازمند به این تکنولوژی ها، تجهیزات مورد نیاز خویش را از خارج از کشور تأمین کنند.
طیبی عنوان کرد: اگر بخواهیم اقتصاد کشورمان بر پایه اقتصاد دانش بنیان استوار باشد، باید نظام ملی نوآوری و فناوری از یک گردش روان در داخل کشور برخوردار باشد و این هم در گرو حمایت و عزم همه مسئولان از تولید داخلی و پیشگیری از واردات محصولاتی است که مشابه آن در داخل کشور بومی سازی شده است.


رییس سازمان جهاد دانشگاهی می گوید: هم اکنون ما نگران بی توجهی در استفاده از نتایج پروژه های تحقیقاتی در کشور هستیم. در پروژه های کشور یک جدایی بین تولیدکنندگان تکنولوژی و محصولات دانش بنیان و بهره برداران آن وجود دارد و بعضی کاربران و استفاده کنندگان از این فناوری ها هنوز به دنبال خریدهای محصولات خارجی هستند.
وی افزود: هنوز مشکل اتصال دو حوزه تولیدکنندگان محصولات دانش بنیان و بهره برداران به شکل مناسب رفع نشده است. خیلی از شرکتهای زیرمجموعه وزارت خانه های صنعتی و کشاورزی به بهانه سرعت در انجام پروژه ها و البته برخی مسائل هنوز چشم به بازار خارجی ها دارند.
طیبی عنوان کرد: کیفیت تجهیزات و محصولات تولیدی در کشور از جانب فناوران بومی سازی و شرکتهای بهره بردار قابل استعلام و راستی آزمایی است. حتی اگر محصول ساخت کشور ایرادی داشته باشد که احتمال آن بسیار پایین است باید برای تولیدکنندگان داخلی فرصت خطا هم قائل شویم.


منبع:

1400/08/23
10:02:41
5.0 / 5
944
تگهای خبر: آموزش , بازار , پروژه , تخصص
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
لینک دوستان كمیاب آنلاین