تشریح محورهای پژوهشی پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا
به گزارش كمیاب آنلاین رئیس پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات ضمن اشاره به اقدامات و فعالیتهای این پژوهشكده، تشكیل پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا را یك نوآوری در تحقیقات بخشی دانست.
به گزارش كمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، دكتر علیرضا یاری با اشاره به چرایی شكل گیری پژوهشكده ای با عنوان پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا، اظهار نمود: در جهت تحقق بخشیدن به اهداف برنامه پنج ساله چهارم توسعه و تغییر نام وزارت متبوع از وزارت پست و تلگراف و تلفن به وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، از سال ۷۹ به علت ایجاد پیچیدگی های به وجود آمده در فناوری اطلاعات و احساس احتیاج به تفكرات راهبردی در این عرصه، در سال ۱۳۸۱ پژوهشكده مدیریت راهبردی فاوا شكل گرفت.
وی افزود: تعریف مأموریت های جدید، طراحی ساختار پژوهشگاه و پژوهشكده ها، نظام مدیریت تحقیق، تشكیل شوراهای سیاست گذاری و كمیسیون های مربوطه باعث شد تا حلقه هدفمند بودن پژوهش تكمیل شود.
یاری تصریح كرد: پژوهش های راهبردی بعنوان جهت دهنده تحقیقات از سویی و پشتیبانی از سیاست گذاری و برنامه های علمی از جانب دیگر در سند توسعه فاوا و همینطور برنامه راهبردی پژوهشگاه، بسیار پررنگ می نماید، بنابراین می توان اظهار نمود كه تشكیل پژوهشكده راهبردی یك نوآوری در تحقیقات بخشی به حساب می آید.
ماموریت هایی برای یك جایگاه واقعی در تحقیقات راهبردی
رئیس پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا اظهار داشت: به طور كلی مأموریت پژوهشكده مدیریت راهبردی، نیل به جایگاه واقعی تحقیقات راهبردی در تأمین نیازهای تصمیم سازی، سیاست پژوهی، مدیریت و نظارت در بخش و ایفای نقش مشاور مادر برای عملكرد دانایی محور در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و سازمان های تابعه بوده است.
وی ادامه داد: در آن زمان مهمترین مشتریان این پژوهشكده، وزارت ارتباطات و شركت های تابعه آن بودند و اجرای پروژه و دریافت هرگونه مشاوره در زمینه های اقتصادی، مباحث سرمایه گذاری، اشتغال، مدلهای كسب و كار، تدوین پیش نویس قوانین و مقررات در حوره فاوا در این پژوهشكده انجام می شد.
یاری اظهار داشت: از جانب دیگر برای اپراتورهایی كه گاها دولتی نبودند، احتیاج به اعطای مجوزهایی بود تا به ایجاد فضای رقابتی آنها كمك شود؛ ناگفته نماند كه این قبیل مشاوره ها و سیاست گذاری ها منجر به ایجاد رقابت بین اپراتورهای فعال فعلی كشورمان و در نهایت ارتقای كیفیت خدمات آنها و كاهش قیمت ها شد.
تدوین قوانینی به منظور تنظیم بازار
رئیس پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا تصریح كرد: همینطور سیاست گذاری های این پژوهشكده با توسعه پهنای باند اپراتورها، به افزایش كاربران منتهی و آمار بالای آن، سبب احساس احتیاج به تدوین قوانین و مقرراتی شد كه باید در طیف وسیع تر و به شكل منعطف تری عمل كند؛ از همین رو پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا، قوانین و مقرراتی را به منظور تنظیم بازاری كه بخش دولتی، خصوصی و مردم در آن مصرف كننده هستند، تدوین كرد.
وی با اشاره به فرآیند بررسی و نهایی شدن این قوانین، اظهار داشت: پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی فاوا، قوانین و مقررات را تدوین كرده و به كمیسیون تنظیم مقررات به ریاست وزیر ارتباطات پیشنهاد می دهد و در نهایت با بررسی آنها تصویب و به قانون تبدیل می شود.
طبق اظهارات یاری، این پژوهشكده در ادوار مختلف تحت عناوین مختلفی فعالیت ها و پژوهش های ارزشمندی انجام داده است و نهایتاً از سال ۱۳۹۲ به «پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی» تغییر نام یافت و هم اكنون با چهار گروه پژوهشی فعالیت می كند.
وی ادامه داد: گروه كسب و كار و كار آفرینی فاوا، گروه حقوق و مقررات فاوا، گروه سیاست گذاری و آینده پژوهی و گروه فرهنگ در فضای مجازی، گروه های پژوهشی این پژوهشكده هستند.
محورهای پژوهشی پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی
یاری همینطور در مورد محورهای پژوهشی این پژوهشكده، تشریح كرد: آینده پژوهی و رصد تحولات فناوری در ایران و جهان، سیاست گذاری و تدوین راهبردهای بخش فاوا، تدوین حقوق بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، تدوین مقررات بخش ارتباطات و فناوری اطلاعات، توسعه مدلهای كسب و كار فاوا در كشور، توسعه كارآفرینی فاوا مبتنی بر ایجاد اشتغال دانش بنیان، راه اندازی طرح پارك تخصصی ICT، طرح ریزی و توسعه زیرساخت ها و ساختارهای فنی مطالعه فرهنگ در فضای مجازی و مفهوم شناسی و تحلیل كاربردی مسأله فرهنگ در ابعاد مختلف فضای مجازی از محورهای اصلی پژوهشكده سیاست پژوهی و مطالعات راهبردی است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب