داغ ترینها: ....

فیبرنوری با سرعت گیگابیتی ضرورت یا اختیار؟

فیبرنوری با سرعت گیگابیتی ضرورت یا اختیار؟

کمیاب آنلاین: شاید ارائه فیبر نوری با فراهم کردن سرعتی فراتر از مگابیت برثانیه قبل از این تزئینی و لوکس به نظر می رسید، اما حالا و با نقص کابل های مسی در انتقال دیتای اینترنتی با سرعت بالا، این مساله به یک ضرورت تبدیل گشته است.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، فناوری فیبر نوری پهنای باندی بسیار بالاتر از کابل های مسی معمولی دارد و داده های صوتی و تصویری را به سادگی با پهنای باند بالا تا ۱۰ گیگابیت بر ثانیه و بالاتر انتقال می دهد. بنابراین است که با گسترش فناوری و احتیاج به اینترنت پرسرعت، جایگزینی کابل های مسی قدیمی با فیبر نوری به یک لزوم تبدیل می شود.
فیبر نوری یا (Fiber To The x) FTTx، یکی از روش های دسترسی به اینترنت ثابت است که به جای تمام یا بخشی از کابل مسی از کابل های فیبر نوری بهره می برد. بسته به اینکه به جای x چه حرفی قرار بگیرد، به روش های مختلف عرضه آن به کاربر اشاره می کند. در مدل (Fiber To The Home) FTTH، کابل کشی فیبر نوری تا منزل یا واحد کاربر ادامه پیدا می کند و به عبارت دیگر فیبر نوری در تمام مسیر از مخابرات تا داخل منزل جایگزین کابل مسی می شود.
اما در مدل (Fiber To The Building) FTTB، کابل فیبر نوری به ساختمان می رسد و در نهایت خدمات توسط کابل مسی (معمولا VDSL) تحویل داده می شود و در مدل (Fiber To The Cabinet) FTTC، فیبر نوری به نزدیک ترین کافو به کاربر (در فاصله کمتر از ۵۰۰ متری کاربر) عرضه داده می شود و مشترک در نهایت از راه یکی از فناوری های DSL (نظیر VDSL) به شبکه متصل می شود.
بر مبنای مصوبه شورایعالی فضای مجازی تا سال ۱۴۰۴ باید ۸۰ درصد خانوارها و ۱۰۰ درصد کسب و کارها با متوسط سرعت ۲۵ مگابیت برثانیه به پهن باند ثابت دسترسی داشته باشند و دسترسی ۲۰ میلیون خانوار و ۵ میلیون کسب و کار تا سال ۱۴۰۴ به اینترنت پهن باند ثابت باید بر بستر فیبر نوری شکل بگیرد. همینطور از زمان شروع دولت سیزدهم هم عیسی زارع پور - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - به مبحث توسعه اینترنت ثابت تاکید کرده و گفته بود که برای توسعه ارتباطات ثابت و دسترسی عموم مردم در سرتاسر کشور به شبکه امن، پایدار، پرسرعت و ارزان باید یک عزم و اراده ملی شکل بگیرد و نهضت فیبرکشی در کشور راه بیفتد.
اما در سالهای گذشته، در وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سیاست اتصال همه روستاهای کشور به فیبر نوری دنبال می شود. در برنامه ششم توسعه وزارت ارتباطات مکلف شده است که ۸۰ درصد خانوارها را به اینترنت با سرعت ۲۰ مگابیت بر ثانیه دسترسی دهد.
هدف گذاری برای ۲۰ میلیون فیبر نوری توسط وزارت ارتباطات بدین صورت است که بهمن ماه سال قبل ۵۰۰ هزار پورت فیبرنوری راه اندازی شد و به دنبال آن، برنامه ریزی شده تا در سال ۱۴۰۱ کار در کلان شهرها ادامه پیدا کند و ۵ میلیون پورت فیبر نوری در سال ۱۴۰۱ واگذار شود و در ادامه هم در سال ۱۴۰۲ حدود ۷ میلیون پورت و در سال ۱۴۰۳ حدود ۸ میلیون پورت راه اندازی شود که در نهایت در سال ۱۴۰۳ به هدف مورد نظر برسیم. برای دستیابی به این هدف اخیرا تفاهمنامه پروژه فیبرنوری توسط رگولاتوری با ۹ اپراتور منعقد شد و آنها موظف شدند ظرف مدت یک سال، ۸.۵ میلیون پورت فیبر نوری راه اندازی کنند.
کابل های قدیمی که امروزه در منازل برای انتقال دیتای اینترنتی مورد استفاده قرار می گیرند، ظرفیت لازم را برای انتقال با سرعت بالا ندارند و باآنکه شاید به زعم برخی، کاربران عادی اینترنت نیازی به اینترنت با سرعت های چند ده مگابیتی نداشته باشند، اما گسترش فناوری به مرور به این سمت حرکت خواهد نمود و همین مبحث ضرورت حرکت به سمت فیبر نوری را آشکار می کند.




منبع:

1401/03/25
23:58:05
0.0 / 5
628
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(1)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
لینک دوستان كمیاب آنلاین