داغ ترینها: ....
كارنامه سال اول دولت مردمی _ ۱۰۶

تقاضا برای حل چالش های کشور از راه فناوری

تقاضا برای حل چالش های کشور از راه فناوری

به گزارش کمیاب آنلاین، مهم ترین دستاورد و تغییری که در حوزه دانش بنیان ها در دولت سیزدهم اتفاق افتاد، تغییر رویه و تغییر نگاه به دانش بنیان ها است که سبب شد تقاضا از سمت دستگاههای مختلف برای حل چالش های کشور و ایجاد ارزش افزوده برای اقتصاد از راه فناوری به وجود آید.


ستاد زیست فناوری عملا مسئولیت پشتیبانی از طرح های مختلف حوزه سلامت و امنیت غذایی در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را بر عهده دارد. بیشتر طرح های دانش بنیان سلامت و امنیت غذایی از مسیر ستاد زیست فناوری صورت می گیرد. در سالهای گذشته به واسطه وحدت رویه ای که در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری وجود داشت و کمترین تغییرات به وجود آمد، اکوسیستم خوبی از ابزارهای حمایتی برای شرکتهای دانش بنیان به وجود آمد.
در ستاد زیست فناوری نخستین مبحث بحث تقسیم کار ملی است. هر دانشگاه یا مرکز پژوهشی در کشور به صورت مأموریت محور متناسب با توانمندی خود، به شکلی نیازهای منطقه ای را که در آن قرار دارد، از راه طرح ها رفع می کند و ستاد از این طرح ها حمایت می کند.
در مرحله بعد شتاب دهنده های فناوری در کشور می باشند که کار آنها تبدیل تیم های تحقیقاتی به کسب و کار دانش بنیان است. مرحله بعدی، بحث پشتیبانی از تولید در مدلهای مختلف همچون همکاری با صندوق نوآوری و شکوفایی، منابع ستاد زیست فناوری و صندوق های پژوهش وفناوری و در مرحله آخر ابزارهای جدید سرمایه گذاری بورسی است.
با روی کارآمدن دولت جدید همه این ابزارها خیلی بهره ورانه تر شدند. تا پیش از این شاید با فشار فناوری مواجه بودیم و مجبور بودیم نهادها و دستگاههای مختلف را برای حل مشکلات شرکتهای دانش بنیان حرکت دهیم و چالش های زیادی در این راه داشتیم. با روی کار آمدن دولت جدید ورق برگشت؛ این دفعه تقاضا از سمت دستگاههای مختلف برای حل چالش های کشور و ایجاد ارزش افزوده برای اقتصاد از راه فناوری به وجود آمد. مهم ترین تغییر در حوزه دانش بنیان ها، تغییر رویه و تغییر نگاه به دانش بنیان ها بوده است.
در دولت قبلی جلسات در سطح وزرا، معاون اول و رئیس جمهور به ندرت برگزار می شد و وقتی از توانمندی شرکتهای دانش بنیان صحبت می کردیم چون تمرکزی روی این قضیه نشده بود، بازخوردهای خوبی نمی گرفتیم، اما در دولت جدید ماهانه جلسات معاون اول رئیس جمهور با بخش های مختلف دانش بنیان ها برگزار گردید. تاکیدات معاون اول و رئیس جمهور کمک کرد تا ارتباط محکم تری با مجموعه های دولتی دیگر بگیریم.
نکته مهم اینست که این مورد پیش از نام گذاری سال دانش بنیان بود و شاید یکی از دلایلی که مقام معظم رهبری سال جاری را سال دانش بنیان را اعلام کردند، این بود که همین همکاری شکل گرفته بود و مجموعه های مختلف به اهمیت حوزه فناوری و بهبود اقتصاد با فناوری پی برده بودند. در سال جدید آئین نامه هایی در دولت مصوب شد و به شکلی تلاش کردند به صورت کاملا عملیاتی قوانینی را که بر سر توسعه بازار دانش بنیان وجود داشت برطرف کنند که به تایید هیات دولت رسید. آئین نامه دانش بنیان در حوزه کشاورزی، آئین نامه پشتیبانی از دانش بنیان ها در حوزه سلامت از نخستین آئین نامه هایی بودند که مصوب شدند و آئین نامه دیگری هم در دولت به تصویب رسید.
مجموع این اقدامات ما را خیلی امیدوار کرد که با استفاده از فناوری جهشی در اقتصاد کشور به وجود آوریم و تأثیر عمده در بهره وری داشته باشیم.
آخرین مباحثی که حالا به آن پرداخته می شود اینست که فناوری ها و محصولات دانش بنیان به نقطه ای رسیده اند که از بذر و مرحله بذری عبور کردند و نهال و درخت شده اند و می توانند کم کم بارور شوند. به همین نسبت وقتی کسب و کارهای این حوزه رشد می کنند تأمین مالی و تنوع آن هم رشد می کند. سال جاری در دولت سیزدهم نخستین صندوق سرمایه گذاری خصوصی بورسی که متمرکز بر فناوری های حوزه سلامت است با همکاری صندوق نوآوری وشکوفایی افتتاح شد. راه اندازی این صندوق اتفاق ویژه ای بود که در دولت سیزدهم صورت گرفت.
همچنین با همکاری سازمان برنامه و بودجه برنامه ای مدون شد که طی پنج سال ۴.۷ میلیارد دلار تراز تجاری کشور را بهبود دهیم و مبنای آن هم ظرفیت هایی است که به وجود آورده ایم و باید شکوفا شود و اثر آن در اقتصاد کشور نشان داده شود. این کار به منابع مالی نیاز دارد تا با کمک دستگاههای مختلف و سرمایه گذاری بخش خصوصی و اقتصاد دانش بنیان را در کشور ارتقا دهیم. این کار در دولت جدید پیگیری می شود و سازمان برنامه و بودجه به صورت فعال وارد میدان شده تا بتواند برنامه هایی را که در ارتباط با فناوری در اقتصاد است، عملیاتی کند.


منبع:

1401/06/12
18:27:39
0.0 / 5
559
تگهای خبر: ابزار , بازار , بورس , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
لینک دوستان كمیاب آنلاین