داغ ترینها: ....
ورود به سبد ملی واكسیناسیون كودكان؛

رفع نیاز کشور به واردات 2 واکسن انسانی از تابستان 1403

رفع نیاز کشور به واردات 2 واکسن انسانی از تابستان 1403

به گزارش کمیاب آنلاین، متخصصان و فناوران یک شرکت دانش بنیان موفق به کسب دانش فنی ساخت ۲ واکسن پنوموکوک و روتاویروس شدند که مقرر است از تابستان ۱۴۰۳ به تولید انبوه برسد و وارد سبد ملی واکسیناسیون کودکان شود.



محمد امین قبادی در گفت و گو با خبرنگار مهر، مأموریت این شرکت دانش بنیان را تولید داروهای نوترکیب از راه فناوری های پیشرفته زیستی و انتقال دانش فنی تولید، افزایش کیفیت و در دسترس قرار دادن داروهای نوترکیب در جهت بهبود وضعیت سلامت جامعه عنوان نمود و اظهار نمود: این شرکت، با هدف توسعه واکسن های مورد نیاز کشور فعالیت خویش را از آذر ۱۳۹۷ شروع کرده است. این شرکت با هدف ارتقا سلامت جامعه، مبادرت به تولید واکسن های انسانی کرده و در این خصوص با عنایت به اولویت های کشوری مبادرت به توسعه ۴ واکسن آنفلوآنزا فصلی، روتاویروس (اسهال خونی کودکان)، HPV (سرطان دهانه رحم) و پنوموکوک (ذات الریه) کرده است.
مدیر عامل این شرکت دانش بنیان ضمن اشاره به این که متخصصان این شرکت برای اولین بار در کشور به دانش فنی ساخت واکسن پنوموکوک و روتاویروس دست پیدا کرده اند، اظهار نمود: پیش از این، واکسن روتاویروس به این دلیل که اروپایی ها و آمریکایی ها آنرا به ما نمی فروختند، در کشور وارد نمی شد و واکسن پنوموکوک هم بسیار محدود و سالیانه حدود ۸۰ هزار دوز وارد می شد در حالیکه سالیانه نیاز کشور حدود ۵ میلیون است.
این فعال فناور ضمن بیان این که پنوموکوک باکتری است که می تواند ذات الریه، مننژیت و برخی عفونت های دیگر ایجاد نماید، اظهار داشت: واکسن پنوموکوک برای نوزادان، بدن کودک را تحریک به تولید آنتی بادی بر ضد باکتری پنوموکوک می کند. این آنتی بادی، از کودک در مقابل بیماری و آلودگی با باکتری پنوموکوک حفاظت می کند. روتاویروس هم یکی از ویروس هایی است که سبب بیماری سیستم گوارشی می شود و شایع ترین علامت آن هم اسهال، تب و استفراغ است.
قبادی ضمن اعلام این که کل نیاز کشور به این دو واکسن تأمین خواهد شد، اظهار داشت: هم اکنون این دو واکسن در مرحله کارآزمایی بالینی قرار دارد و بعد از آن وارد فاز تولید انبوه خواهد شد و از هر کدام از این واکسن ها ۵ میلیون دوز تولید می شود.
وی افزود: اگر قرار بود به جای تولید داخل، این دو واکسن را برای تأمین کل نیاز کشور وارد نماییم به اعتباری بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ هزار میلیارد تومان و یا ۵۰ میلیون دلار نیاز بود. این دو واکسن داروخانه ای نیست و مقرر است وارد برنامه ملی واکسیناسیون و در مراکز بهداشت به همه نوزادان تزریق شود.
این مدیر دانش بنیان ضمن اشاره به این که از یکم تیرماه ۱۴۰۳ نوزادان تازه متولد شده با واکسن ایرانی روتاویروس واکسینه خواهند شد، تصریح کرد: همینطور متولدین مهرماه ۱۴۰۳ به بعد هم با واکسن ایرانی پنوموکوک واکسینه می شوند.
قبادی درباره ی قیمت این واکسن در مقایسه با نمونه خارجی آن اظهار داشت: هم اکنون سازمان و غذا و دارو قیمتی به ما اعلام نکرده است ولی فکر می کنم قیمت این دو واکسن ۶۰ درصد نمونه خارجی آن است و در واقع علاوه بر صرفه جویی ارزی، در این بخش باز هم ۴۰ درصد صرفه جویی داشته ایم.
این فعال فناور همینطور توضیحاتی در رابطه با تولید واکسن سرطان دهانه رحم عرضه داد و اظهار داشت: واکسن سرطان دهانه رحم نخستین محصول این شرکت بود که در سال ۱۳۹۹ وارد بازار دارویی کشور شد. با تولید این محصول، ایران سومین کشوری است که به دانش فنی این واکسن دست پیدا کرده است. در دنیا ۵ تولید کننده واکسن سرطان دهانه رحم وجود دارد و شرکت نیواد فارمد سلامت تنها تولید کننده این واکسن در کشور است.
قبادی ضمن اشاره به این که پاپیلوگارد یک واکسن نوترکیب برای ایجاد محافظت کامل در مقابل سویه های ۱۶ و ۱۸ ویروس پاپیلومای انسانی است، اظهار داشت: این ویروس عامل حدود ۷۰ درصد سرطان های وابسته به HPV است.
وی در پاسخ به این سؤال که آیا این نوع واکسن به کشورهای دیگر صادر می شود، اظهار داشت: خیر هنوز صادرات نداریم چون که درحال تکمیل مستندات لازم برای سازمان جهانی بهداشت به منظور دریافت مجوز صادرات هستیم. ظرفیت تولید ما برای واکسن سرطان دهانه رحم ۱۰ میلیون دوز است. با عنایت به این که فقط فروش داروخانه ای داریم فعلا سالیانه یک میلیون دوز تولید داریم. این واکسن سه دوزی بوده و قیمت برای مصرف کننده ۹۵۰ هزار تومان است.


منبع:

1402/11/11
12:37:27
3.3 / 5
368
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(1)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
لینک دوستان كمیاب آنلاین