داغ ترینها: ....

خورشید گرفتگی امروز را چطور تماشا کنیم؟

خورشید گرفتگی امروز را چطور تماشا کنیم؟

به گزارش کمیاب آنلاین، امروز (هشتم آوریل/ 20 فروردین) خورشید گرفتگی کاملی در سرتاسر آمریکای شمالی از مکزیک گرفته تا 15 ایالت ایالات متحده و تا کانادا را فرا خواهد گرفت. برای بینندگان داخل مسیر این گرفتگی، ماه به صورت کامل خورشید را می پوشاند، آسمان را تاریک می کند و جو بیرونی پنهان ستاره ما را آشکار می کند اما در ایران چطور می توان با این پدیده همراه شد؟


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، لازم به ذکر است که این خورشیدگرفتگی در ایران بطور مستقیم قابل رویت نیست اما نگران نباشید اگر مشتاق تماشای این رویداد هستید هنوز هم راه هایی برای تماشای غیر مستقیم آن وجود دارد.
قبل از این که به راه های غیر مستقیم تماشای خورشید گرفتگی از ایران بپردازیم باید بدانید که کسوف کامل زمانی اتفاق می افتد که ماه مستقیما از بین خورشید و زمین عبور کند و بر سیاره ما سایه بیاندازد. در چنین حالتی ماه تقریباً به اندازه خورشید ما بنظر می رسد و برای کسانی که شاهد این رویداد هستند، قرص مرئی خورشید را کاملا می پوشاند.
کسانی که در راه وقوع کسوف قرار دارند، خورشید گرفتگی کامل را خواهند دید. افرادی که خارج از مسیر آن هستند، همچنان ممکنست خورشید گرفتگی جزئی را ببینند که در آن ماه تنها قسمتی از صورت خورشید را می بندد.
در ضمن یک خورشید گرفتگی کامل، آسمان مانند سپیده دم یا غروب تاریک می شود و چندین مرحله برای تماشاگران آسمان وجود دارد که می توانند پیش بینی کنند.
ماه بطور ناگهانی بین زمین و خورشید ظاهر نمی گردد. این رویداد با یک گرفتگی جزئی شروع می شود که در آن بنظر می رسد ماه درحال پوشاندن قسمتی از خورشید است و در این حالت خورشید شبیه یک هلال دیده می شود. بگفته ناسا، بسته به مکانی که در آن قرار دارید، ماه گرفتگی جزئی می تواند بین ۷۰ تا ۸۰ دقیقه به طول منجر شود.


هنگامی که ماه آغاز به عبور از مقابل خورشید می کند، پرتوهای ستاره ما در اطراف آن آغاز به تابیدن می کنند و قطرات درخشانی از نور را در اطراف ماه در پدیده ای به نام «حلقه الماس» ایجاد می کنند.
با نزدیک شدن به گرفتگی کامل، حلقه های الماس به سرعت ناپدید می شوند تا آن زمان که یک نقطه نور باقی بماند و شمایل یک حلقه الماس غول پیکر درخشان را تشکیل دهد.
حلقه الماس با فرا رسیدن کسوف کامل ناپدید می شود و دیگر هیچ نشانه ای از نور مستقیم خورشید وجود نخواهد داشت. ستارگان درخشان یا سیاراتی مانند زهره ممکنست در آسمان تاریک بدرخشند و با ناپدید شدن خورشید دمای هوا کاهش پیدا می کند. تاریکی ناگهانی موجب می شود حیوانات در سکوت فرو بروند.
کروموسفر، یا قسمتی از جو خورشید، ممکنست به شکل یک دایره صورتی نازک در اطراف ماه بدرخشد، در صورتیکه جو بیرونی داغ خورشید، یا تاج آن به رنگ نور سفید ظاهر می شود.
همانطور که ماه به حرکت خود بر روی صورت خورشید ادامه می دهد، حلقه الماس و خورشید گرفتگی جزئی بار دیگر در سمت مقابل ظاهر می شوند تا آن زمان که خورشید بطور کامل باردیگر دیده شود.

خورشید گرفتگی امروز را چطور میتوان تماشا کرد؟
خورشید گرفتگی کامل روز هشتم آوریل در بخشهایی از مکزیک، کانادا و بیش از ۱۰ ایالت ایالات متحده آمریکا قابل مشاهده خواهد بود، در صورتیکه انتظار می رود خورشید گرفتگی جزئی هلالی شکل در ۴۹ ایالت ظاهر شود.
اما اگر در ایران زندگی می کنید و هنوز مشتاق تماشای این شگفتی طبیعی هستید باید اظهار داشت که پخش آنلاین این رویداد می تواند راهی برای همراهی با مردم سرتاسر جهان در تماشای کسوف باشد.
ناسا پخش زنده این رویداد را در صفحه خود همراه با گفتگوهایی با متخصصان از ساعت یک ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی برابر با ساعت ۲۰: ۳۰ به وقت ایران شروع می کند و پخش زنده این رویداد تا ساعت چهار پس از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی معادل ۲۳: ۳۰ به وقت ایران ادامه خواهد داشت.
علاوه بر این اگر همین لحظه وارد وب سایت ناسا شوید می توانید کسوف و مناطقی از زمین که سایه ماه آنها را می پوشاند را بصورت تصویر انیمیشنی مشاهده کنید.
اگر موفق به شرکت در پخش زنده ناسا از این رویداد قابل توجه نشدید باید کمی بیشتر منتظر بمانید تا تصاویر ثبت شده از آن توسط تلسکوپ های حرفه ای و مردم عادی منتشر شود. این تصاویر نیز بی گمان قابل توجه خواهند بود.

از کسوف چه چیزی می توان آموخت؟
کسوف به دانشمندان این فرصت را می دهد که خورشید و نحوه تعامل آن با زمین را به روش های منحصر به فردی مطالعه کنند و ناسا چندین پروژه را برای تامین مالی در طول خورشید گرفتگی کامل برگزیده است.
کلی کورک(Kelly Korreck)، دانشمند برنامه در ناسا، در اطلاعیه ای گفته است: دانشمندان مدتهاست که از خورشید گرفتگی برای اکتشافات علمی استفاده می نمایند. خورشید گرفتگی ها به ما کمک کرده اند تا نخستین کشف هلیوم را انجام دهیم، شواهدی برای نظریه نسبیت عام به ما ارائه کردند و به ما اجازه دادند که تأثیر خورشید بر جو فوقانی زمین را بهتر درک نماییم.
بیشتر بخوانید:
یک خورشید گرفتگی کامل علم فیزیک را برای همیشه تغییر داد
یک پروژه به هواپیماهای تحقیقاتی ناسا در ارتفاع بالا برای گرفتن تصاویری از کسوف از ارتفاع ۵۰ هزار فوتی(۱۵۲۴۰ متری) از سطح زمین تکیه خواهد داشت تا جزئیاتی را که قبل از این دیده نشده بود در تاج خورشید ثبت کند. این تصاویر همین طور می تواند به دانشمندان در جستجوی سیارک هایی که به دور خورشید می چرخند کمک نماید.


اپراتورهای رادیویی آماتور آزمایشی را انجام خواهند داد تا ببینند چگونه این پدیده ها نحوه حرکت امواج رادیویی را تغییر می دهند. آنها در محلهای مختلف قدرت سیگنال های خود و میزان پیشرفت آنها را ثبت می کنند. دانشمندان مشتاق ردیابی این فاصله هستند برای اینکه خورشید مستقیما بر اتمسفر بالای زمین یا یونوسفر تأثیر می گذارد. اما وقتی ماه جلوی خورشید را می گیرد، این می تواند تغییر کند.
دانشمندان و شهروند دانشمندان با بهره گیری از تلسکوپ رادیویی دره گلدستون اپل درحال برنامه ریزی برای رصد فعال ترین مناطق خورشید در حین عبور ماه از روی آن هستند.

نکاتی که باید در هنگام تماشای مستقیم خورشیدگرفتگی رعایت کنید
بگفته ناسا، تنها زمانی که می توان خورشید را بدون محافظ چشم مشاهده کنید، در طول خورشید گرفتگی کامل و در لحظات کوتاهی است که ماه بطور کامل نور خورشید را می بندد و هیچ نور خورشیدی قابل مشاهده نیست. در غیر این صورت، باید از عینک مخصوص خورشید گرفتگی استفاده کنید.
خورشید را می توان با یک تلسکوپ مخصوص، دوربین شکاری مخصوص یا دوربینی که یک فیلتر خورشیدی ویژه در جلوی خود دارد نیز مشاهده کرد که مانند عینک های خورشید گرفتگی عمل می کنند.
خیره شدن مستقیم به خورشید می تواند منجر به نابینایی یا اختلال در بینایی شود. در طول خورشید گرفتگی کامل ۲۰۱۷، یک زن جوان بعد از مشاهده خورشید گرفتگی با آن چه که پزشکان معتقد بودند عینک خورشید گرفتگی مطابق با استاندارد ایمنی نبود، گرفتار لطمه شبکیه در هر دو چشم شد که می تواند سبب تاری دید یا نابینایی شود و این یک مشکل دائمی است و درمانی برای آن وجود ندارد.
عینک آفتابی را نمی توان بجای عینک مخصوص خورشیدگرفتگی که ۱۰۰ هزار برابر تیره تر و مطابق با استانداردهای بین المللی است، بهره برد.




منبع:

1403/01/20
13:10:20
0.0 / 5
401
تگهای خبر: آنلاین , اپراتور , اپل , اختلال
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
لینک دوستان كمیاب آنلاین