داغ ترینها: ....

دردسر باتری ها با فرا رسیدن تابستان

دردسر باتری ها با فرا رسیدن تابستان

به گزارش کمیاب آنلاین، آتش گرفتن باتری های لیتیوم-یونی در فصل تابستان بخصوص در تاسیسات انباشت و بازیافت زباله، نگرانی ها را افزایش داده است.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، باتری های لیتیوم-یون هم اکنون قسمتی از حدودا هر دستگاه الکترونیکی هستند که ما استفاده می نماییم. با این وجود، آنها نه فقط ابزارهای ما را تغذیه می کنند، بلکه خطر ایجاد حریق را نیز به همراه دارند.
به عنوان مثال در استرالیا، کامیون های مدیریت زباله شاهد بیش از ۱۰ هزار حریق در سال ناشی از اشتعال این باتری ها هستند.
حالا کارشناسان هشدار داده اند که مصرف کنندگان نیز ممکنست با عواقب شدید این بحران مواجه شوند.
دفع ایمن باتری ها
هم اکنون در کشور استارلیا یک اعلامیه فوری برای گزارش نقاط اسقاط ایمن باتری ها توسط بخش زباله و بازیافت این کشور صادر گردیده است. گفته می شود این اقدام لازمست، برای اینکه باتری ها را نمی توان با ضایعات عمومی ادغام کرد.
در کشور استرالیا سالانه بیش از ۳۳۰۰ تن زباله تولید می شود و این رقم هشدار دهنده وزرای این کشور را به اقدام وادار کرده است.
گیل اسلون مدیر اجرائی انجمن مدیریت پسماند و بازیابی منابع استرالیا نگران است که چنین مسائلی در آینده نزدیک به یک فاجعه بزرگ منجر شود.
وی می گوید: اگر ما در این مورد اقدام نکنیم، همچنان شاهد سوختن تاسیسات و کامیون ها خواهیم بود و بطور بالقوه با صدمات واقعی یا صدمات قابل توجهی بر روی کارگرانمان مواجه خواهیم شد. به جرأت می توانم بگویم با مرگ و قربانی شدن افراد مواجه خواهیم شد و این چیزی است که ما اهتمام می نماییم از آن اجتناب نماییم.
باتری های لیتیوم-یونی بسیار قابل اشتعال هستند
خیلی از دستگاه های قابل حمل مدرن همچون موبایل ها، تبلت ها، پاوربانک ها، کامپیوتر ها، اسباب بازی ها، لوازم خانگی، ابزارها و تجهیزات حرکتی مانند دوچرخه های برقی و اسکوترها از باتری های لیتیوم-یون قابل شارژ(LiBs) بهره می برند.
باتری های لیتیوم-یونی دارای انرژی متراکم هستند و حاوی مواد بسیار قابل اشتعال هستند. خطرات در رابطه با آنها شامل آتش سوزی، انفجار، تشعشع، گرما، قرار گرفتن در معرض مواد شیمیایی و خطرات الکتریکی است.
باتری ها را با زباله های معمولی دور نریزید
همیشه به مردم سفارش می شود که این باتری ها را با سطل های زباله یا بازیافت معمولی خود مخلوط نکنند، برای اینکه ممکنست منجر به حریق ناگهانی شود.
تعدادی از باتری ها همین طور ممکنست حاوی مواد شیمیایی سمی، فلزات سنگین و سایر آلاینده های محیطی باشند که در صورت دفع نادرست می توانند منابع آب و اکوسیستم را آلوده کنند.
طرح بازیافت باتری در استرالیا
استرالیا همین طور یک طرح بازیافت باتری به نام B-Cycle دارد. با این وجود، انواع باتری ها تحت این برنامه پذیرفته نمی شوند و مواردی که دارای باتری جاسازی شده هستند، مانند ویپ ها، تست های حاملگی دیجیتال و مچ بندهای چشمک زن در این طرح گنجانده نشده اند.
بگفته مسئولان آتش نشانی، رویدادهای انفجار و اشتعال مبتنی بر باتری های لیتیوم-یون می تواند به سرعت و به شدت رخ دهد که اغلب شامل انتشار دود سمی، بخارات آلاینده، شعله های آتش و ترکش های فلزی است.
هرگز باتری متورم شده را با دستان خالی لمس نکنید
سازمان آتش نشانی استرالیا سفارش می کند که هیچ گاه یک دستگاه یا باتری متورم یا شکاف برداشته را با دستان خالی لمس نکنید، برای اینکه گرما یا مواد شیمیایی می توانند موجب سوختگی شدید شوند.
گزارش های سازمان های زباله و بازیافت تخمین می زند که سالانه بین ۱۰ هزار تا ۱۲ هزار حریق در رابطه با باتری در این بخش رخ می دهد. تاسیسات بازیافت پایتخت استرالیا در سال ۲۰۲۲ به سبب همین حریق ناشی از انفجار باتری ها نابود شد.



1403/04/05
19:02:52
5.0 / 5
265
این مطلب را می پسندید؟
(2)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
لینک دوستان كمیاب آنلاین