داغ ترینها: ....
محققان كالج دانشگاهی لندن:

سیگار کشیدن می تواند سبب مبتلا شدن به زوال عقل شود

سیگار کشیدن می تواند سبب مبتلا شدن به زوال عقل شود

به گزارش کمیاب آنلاین، سیگار کشیدن امکان دارد تاثیرگذارترین عامل در ابتلای افراد مسن به زوال عقل باشد. این نکته نگران کننده از یک مطالعه پیشگامانه در ۱۴ کشور اروپایی به دست آمده است نشان داده است که وقتی صحبت از حفظ عملکرد شناختی با افزایش سن می شود، بیشترین تاثیر امکان دارد از جانب یک انتخاب سبک زندگی منفرد باشد و آن سیگار کشیدن یا سیگار نکشیدن است.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، در این مطالعه که در مجله «نیچر» انتشار یافت، بیشتر از ۳۲ هزار فرد بزرگسال بین ۵۰ تا ۱۰۴ سال به مدت ۱۵ سال تحت نظر قرار گرفتند. در حالیکه در تحقیقات قبلی اغلب رفتارهای سالم مختلف با هم ادغام شده بود اما تعیین دقیق این که هر یک از آنها تا چه اندازه مهم می باشد، اهمیت دارد و این مطالعه رویکرد متفاوتی در پیش گرفت. با بررسی ۱۶ ترکیب مختلف سبک زندگی، محققان توانستند اثرات سیگار کشیدن، مصرف الکل، فعالیت بدنی و ارتباطات اجتماعی بر زوال شناختی را مشخص کنند.
به نقل از اس اف، نتایج قابل توجه بود. صرف نظر از سایر عوامل سبک زندگی، افراد غیرسیگاری به صورت مداوم نرخ زوال شناختی کمتری را در مقایسه با افراد سیگاری نشان می دهند. این یافته نشان داده است که ترک سیگار یا هیچگاه شروع نکردن آن در وهله اول می تواند حیاتی ترین قدم در حفظ عملکرد مغز با افزایش سن باشد.
دکتر میکایلا بلومبرگ(Mikaela Bloomberg) از کالج دانشگاهی لندن در یک بیانیه رسانه ای می گوید: یافته های ما نشان داده است که در بین رفتارهای سالمی که بررسی کردیم، سیگار نکشیدن امکان دارد از نظر حفظ عملکرد شناختی مهم ترین آنها باشد.
برای افرادی که قادر به ترک سیگار نیستند، نتایج ما نشان داده است که درگیر شدن در سایر رفتارهای سالم مانند ورزش منظم و فعالیت اجتماعی امکان دارد به جبران اثرات نامطلوب شناختی در رابطه با سیگار کمک نماید.
برای درک این که چگونه محققان به این نتیجه رسیدند، باید روش شناسی آنها را بررسی نماییم. این مطالعه داده هایی را از دو مطالعه اصلی افزایش سن به دست آورد. این مطالعات گنجینه ای از اطلاعاتی است که هزاران سالمند را در طول سالیان متمادی دنبال کرده اند و داده هایی را در مورد سلامت، سبک زندگی و عملکرد شناختی آنها جمع آوری کرده اند.
آنها با ترکیب این عوامل، ۱۶ نمایه سبک زندگی متمایز ایجاد کردند. بعنوان مثال، یک نمایه امکان دارد فردی غیر سیگاری باشد که هفتگی ورزش می کند و ارتباطات اجتماعی مکرر دارد، در حالیکه دیگری امکان دارد فردی سیگاری باشد که زیاد الکل می نوشد، به صورت منظم ورزش نمی کند و تعامل اجتماعی محدودی دارد.
این آزمایش ها در چندین نقطه زمانی در طول سال ها تکرار شدند و به محققان این امکان را دادند تا چگونگی تغییر عملکرد شناختی را در طول زمان برای هر سبک زندگی پیگیری کنند. محققان برای اطمینان از این که تأثیرات سبک زندگی را بر روی علایم اولیه زوال عقل بررسی می کنند، هر فردی را که در شروع مطالعه نشانه هایی از اختلال شناختی نشان می داد یا در طول دوره پیگیری، ابتلای او تشخیص داده می شد از مطالعه حذف کردند.
هنگامی که محققان اعداد را خرد کردند، یک الگوی واضح ظاهر شد. در کل، سبک زندگی که شامل سیگار کشیدن بود، بدون توجه به عوامل دیگر، با کاهش سریع تر قدرت شناختی همراه بود.
برای در نظر گرفتن این موضوع، ظرف یک دوره ۱۰ ساله، نمرات حافظه افراد سیگاری بیشتر از افراد غیرسیگاری کاهش پیدا کرد و نمرات روانی کلامی آنها تا هم بیشتر کاهش پیدا کرد. در حالیکه اعداد و ارقام این کاهش ها امکان دارد کوچک به نظر برسند، اما می توانند در طول زمان به تفاوت های قابل توجهی در عملکرد شناختی روزانه تبدیل شوند.
این یافته ها نتایج مهمی هم برای افراد و هم برای تلاشهای بهداشت عمومی دارند. محققان پیشنهاد می کنند که ترک سیگار یا هیچگاه شروع نکردن آن امکان دارد مهم ترین قدمی باشد که افراد می توانند برای حفظ عملکرد شناختی با افزایش سن بردارند. این امر بخصوص با عنایت به دوره طولانی پیش بالینی شرایطی مانند بیماری آلزایمر، که در آن تغییرات مغزی می تواند چندین دهه پیش از ظهور علایم رخ دهد، مرتبط می باشد.
محققان اخطار دادند که نباید سایر عوامل دخیل بر مبتلا شدن به زوال عقل نادیده گرفته شود.



1403/04/16
12:51:49
0.0 / 5
249
تگهای خبر: اختلال , رسانه , سلامت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لینک دوستان كمیاب آنلاین