داغ ترینها: ....

کشف دارویی که دیابت را معکوس می کند

کشف دارویی که دیابت را معکوس می کند

به گزارش کمیاب آنلاین، دانشمندان ترکیب دارویی جدیدی را ابداع نموده اند که سلول های تولید کننده انسولین را بازسازی و تولید انسولین آنها را تا ۷۰۰ درصد بالا می برد و همینطور به شکل موثر دیابت را در آزمایشات روی موش ها معکوس کرده است.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، افراد مبتلا به بیماری دیابت ممکنست امید جدیدی یافته باشند، چون که دانشمندان بتازگی یک درمان دارویی جدید را روی موش های دیابتی آزمایش کرده اند و دریافته اند که سلول های تولیدکننده انسولین را طی سه ماه ۷۰۰ درصد می افزاید و بطور موثر بیماری آنها را معکوس می کند.
به نقل از نیو اطلس، سلول های بتا در لوزالمعده وظیفه مهم تولید انسولین را در پاسخ به سطح قند خون دارند، اما مشخصه دیابت این است که این سلول ها یا از بین می روند یا نمی توانند انسولین کافی تولید کنند. رایج ترین درمان آن هم تزریق منظم انسولین برای کنترل سطح قند خون است.
اما یک راه تحقیقاتی اخیر شامل بازیابی عملکرد این سلول های بتا است. در بعضی موارد این کار با پیوند سلول های بنیادی به سلول های بتای جدید شروع می شود که سپس به بیماران دیابتی پیوند زده می شود. پژوهشگران پشت این نوع کار، آنرا به عنوان «درمان عملکردی دیابت» توصیف کرده اند.
حالا دانشمندان موسسه «مونت سینای» و «شهر امید»(City of Hope) پیشرفت جدیدی را نشان داده اند.
مطالعات قبلی بیشتر شامل رشد سلول های بتای جدید در ظرف آزمایشگاهی و سپس پیوند آنها به موش ها یا یک دستگاه کوچک در انسان بود، اما این مطالعه جدید توانسته است سلول های تولید کننده انسولین را در بدن در عرض چند ماه رشد دهد.
این درمان شامل تلفیقی از دو دارو بود. یکی، هارمین(harmine) که یک مولکول طبیعی موجود در گیاهان خاص است که برای مهار آنزیمی به نام DYRK1A که در سلول های بتا یافت می شود، عمل می کند. دومی هم «آگونیست گیرنده GLP1»، یک کلاس از داروهای دیابت است که شامل Ozempic است که اخیراً به سبب عوارض جانبی کاهش وزن مورد توجه قرار گرفته است.
پژوهشگران این درمان را در مدلهای موش مبتلا به دیابت نوع ۱ و ۲ آزمایش کردند. آنها ابتدا مقدار کمی از سلول های بتای انسانی را در موش ها کاشتند، سپس آنها را با هارمین و آگونیست های گیرنده GLP1 درمان کردند.
در نتیجه، تعداد سلول های بتا طی سه ماه بعد از درمان ۷۰۰ درصد افزایش پیدا کرد. علایم بیماری به سرعت معکوس شد و حتی یک ماه بعد از قطع درمان به همین شکل باقی ماند.
دکتر آدولفو گارسیا اوکانا نویسنده مسئول این مطالعه اظهار داشت: این نخستین باری است که دانشمندان یک درمان دارویی ابداع نموده اند که ثابت شده است تعداد سلول های بتای انسان بالغ را داخل بدن می افزاید. این تحقیق امیدی را جهت استفاده از درمان های ترمیمی آینده برای درمان صدها میلیون نفر مبتلا به دیابت به ارمغان می آورد.
نتایج این مطالعه جالب هستند، اما البته مطالعه حیوانی به این معنا است که هنوز کارهای بیشتری باید صورت گیرد تا بتواند کاربرد بالینی پیدا کند.
تا حالا هارمین به تنهایی در یک آزمایش بالینی فاز ۱ در انسان آزمایش شده است تا ایمنی و تحمل آن آزمایش شود، در صورتیکه سایر مهارکننده های DYRK1A برای آزمایش روی انسان در سال آینده برنامه ریزی شده اند.
شاید مهم تر از همه این باشد که این تیم به زودی با ترکیب داروهای بازسازی کننده سلول های بتا با داروهای دیگری که سیستم ایمنی را تعدیل می کنند، آزمایش انجام خواهد داد.
در حالت ایده آل، این کار باید به غلبه بر یک مانع بزرگ کمک نماید. این که سیستم ایمنی به حمله به سلول های بتای جدید در حین تولید ادامه دهد.
این پژوهش در مجله Science Translational Medicine انتشار یافته است.



1403/04/26
12:56:52
0.0 / 5
327
تگهای خبر: بازی , تولید , دستگاه , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
لینک دوستان كمیاب آنلاین