داغ ترینها: ....

انتقاد وزیر بهداشت از قطع ارتباط مراکز تحقیقاتی با بیمارستان ها

انتقاد وزیر بهداشت از قطع ارتباط مراکز تحقیقاتی با بیمارستان ها

به گزارش کمیاب آنلاین، وزیر بهداشت اظهار داشت: خیلی از مراکز تحقیقاتی در بیمارستان ها هستند ولی متاسفانه ارتباط آنها با بیمارستان قطع است؛ در صورتیکه می توانند لازمه موفقیت در کارهای بالینی باشند.



به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از مهر، محمدرضا ظفرقندی در نخستین همایش کشوری معاونان تحقیقات و فناوری دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور در دولت چهاردهم که چهارشنبه ۸ اسفندماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار گردید، با اشاره به شرایط موجود، بر ضرورت برنامه ریزی و حرکت هدفمند تاکید کرد.
وی ضمن تاکید بر اهمیت تحقیقات و نوآوری در عرصه سلامت، خواهان تدوین راهبردهای مؤثر برای پیشرفت جایگاه علمی و فناوری کشور شد.
وزیر بهداشت همین طور با اشاره به نقش طراحی مناسب در موفقیت برنامه ها، گفت: «اگر طراحی خوبی نداشته باشیم، ما را از هدف خود دور می کند.»
وی بر اهمیت تدوین برنامه های علمی و عملیاتی دقیق برای دستیابی به اهداف سیستم سلامت تاکید کرد و خواهان هم افزایی میان دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی شد.
ظفرقندی در ادامه با تأکید بر استفاده از نیروی انسانی به ویژه دانشجویان بیان داشت: اگر بتوانیم با مدیریت مناسب و مطلوب از این ظرفیت استفاده نمائیم به نتایج مؤثری خواهیم رسید که لازمه این کار آموزش است چونکه آموزش نیز مثل پژوهش فن است.
وی اضافه کرد: خیلی از مراکز تحقیقاتی در بیمارستان ها هستند ولی متاسفانه ارتباط آنها با بیمارستان قطع است که لازمه موفقیت می تواند در کارهای بالینی باشد.
وزیر بهداشت به یکی از بزرگترین پروژه های تحقیقاتی در حوزه عوارض بیماری مجروحان شیمیایی در جنگ تحمیلی اشاره نمود و اظهار داشت: این پروژه تحقیقاتی و علمی ده سال طول کشید و به مقاله علمی مهمی انجامید که در سطح بین المللی مورد توجه قرار گرفت و جهانیان را از ظلمی که رژیم بعث عراق با کمک کشورهای غربی و با استفاده غیر قانونی از سلاح های شیمیایی به رزمندگان ما روا داشت، آگاه ساخت.
ظفرقندی افزود: در شرایطی قرار داریم که باید جهت گیری های خودرا به سوی برداشت درست از منابع داشته باشیم و لازمه این کار استفاده از همه ظرفیت ها است.
وی اضافه کرد: برمبنای پژوهش هایی که در حوزه آلودگی هوا انجام دادیم و آنرا در دولت ارائه کردیم، این طرح امروزه برنامه اول و مهم دولت شده است. بر طبق این پژوهش با عنوان میزان تأثیر آلودگی هوا بر مرگ و میر و برمبنای نتایج به دست آمده مشخص شد که آلودگی هوا می تواند سالیانه حدود ۵۰ هزار مرگ و میر بوجود آورد و این موضوعی است جهانی که برمبنای تحقیقات آلودگی هوا در جهان سالیانه منجر به مرگ ۷۰۰ هزار کودک می شود.
وزیر بهداشت در ادامه با تأکید بر انرژی های پاک در کشور گفت: کشور ما سالی ۳۰۰ روز آفتابی دارد باید از این ظرفیت استفاده نمائیم تا بتوانیم معضل آلودگی هوا را رفع نماییم.
ظفرقندی همین طور اظهار داشت: استفاده از انرژی های پاک که در دولت مطرح گردیده است، درحال تامین منابع است و به زودی عملیات اجرائی آن شروع خواهد شد.
وی اظهار داشت: باید آموزش و پژوهش جدی گرفته شود و تلاشمان این است که بتوانیم در عرصه هایی که موجب پیشرفت حوزه پژوهش می شود اقدامات اساسی داشته باشیم که بطور قطع در عرصه پزشکی که موجب افتخار کشور است موفق شویم.
وزیر بهداشت اضافه کرد: حدود ۲۷ درصد جامعه علمی کشور در وزارت بهداشت فعالیت دارند که ۳۸ درصد تولیدات علمی مختص وزارت بهداشت است و بالاتر از ۵۰ درصد محققین یک درصد کشور متعلق به حوزه سلامت هستند و در خیلی از رشته ها به ویژه داروسازی و پرستاری جایگاه بالاتری داریم که باید این جایگاه را حفظ و با تلاش در عرصه پژوهش این جایگاه را ارتقا و عقب ماندگی های گذشته را جبران نماییم.


1403/12/12
00:08:32
0.0 / 5
152
تگهای خبر: آموزش , اجرا , پروژه , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(1)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لینک دوستان كمیاب آنلاین