داغ ترینها: ....
در قالب طرحی پژوهشی و با حمایت بنیاد ملی علم ایران رقم خورد

کمک به پیشرفت فناوری سلول های خورشیدی

کمک به پیشرفت فناوری سلول های خورشیدی

کمیاب آنلاین: «مطالعه محاسباتی و تجربی اکسیدهای پروسکایتی به عنوان لایه انتقال دهنده بار در سلول های خورشیدی پلیمری با اتصال ناهمگون توده ای» عنوان طرح پژوهشی است که لیلا ناجی دانشیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.


به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایسنا، «مطالعه محاسباتی و تجربی اکسیدهای پروسکایتی به عنوان لایه انتقال دهنده بار در سلول های خورشیدی پلیمری با اتصال ناهمگون توده ای» عنوان طرح پژوهشی است که لیلا ناجی دانشیار دانشگاه صنعتی امیرکبیر با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام داده است.
ناجی با مدرک دکتری تخصصی شیمی از دانشگاه سنت اندروز بریتانیا درباره ی این طرح توضیح داد: افزایش جمعیت و توسعه صنعت و تکنولوژی در جهان منجر به افزایش بیش از پیش نیاز به انرژی شده است. منبع اصلی تامین انرژی در بیشتر کشورها سوخت های فسیلی است که از منابع تجدیدناپذیر بوده و مصرف آنها منجر به بروز اثرات مخرب زیست محیطی مانند انتشار گازهای گلخانه ای و در نتیجه گرم شدن سطح کره زمین می شود. به همین دلیل تامین انرژی با بهره گیری از منابع انرژی تجدیدپذیر نظیر باد، آب و خورشید، که دارای اثرات زیست محیطی کمتری هستند، یک ضرورت فوری برای تمام جوامع بشری است.
وی ادامه داد: از میان این منابع پاک، انرژی خورشید به عنوان یک منبع نامتناهی و در دسترس به کانون توجه محققین زیادی در سرتاسر جهان برای تامین انرژی مورد نیاز در بخش های مختلف تبدیل گشته است. تبدیل کسر بسیار کوچکی از انرژی خورشیدی که بر روی سطح زمین دردسترس است می تواند نیاز جوامع بشری به انرژی الکتریکی را در بخش های مختلف مرتفع کند.
به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری ریاست جمهوری، این محقق و پژوهشگر در ادامه بیان کرد: برای تبدیل انرژی خورشید به انرژی الکتریکی از اثر فوتوولتائیک در سلول های خورشیدی استفاده می شود که در آن انرژی خورشیدی بطور مستقیم توسط انتقالات مربوط به بارهای الکتریکی در داخل سلول های خورشیدی به انرژی الکتریکی تبدیل می شود.
وی اشاره کرد: از میان انواع سلول های خورشیدی سلول های خورشیدی پلیمری (PSCS) دارای مزایای عمده و غیرقابل انکاری مانند سبک بودن، انعطاف پذیری، ضریب جذب بالای مواد پلیمری، غیرسمی بودن، تأثیرات زیست محیطی کمتر مواد تشکیل دهنده و نیز هزینه پایین در فرآیندهای مربوط به تولید انبوه آنها است. جذب ناکافی نور خورشید، تحرک پایین حاملان بار، جمع آوری ناکارآمد الکترون ها و حفره ها توسط الکترودها از دلیلهای راندمان کم این دستگاهها است.
وی افزود: بررسی های انجام شده در مورد کاربرد ترکیبات اکسیدهای پروسکایتی در سلول های خورشیدی نشان داد که ترکیبات اکسید پروسکایتی شامل قلع، تیتانیوم، منگنز و آهن در سالیان اخیر در سلول های خورشیدی رنگدانه ای و پروسکایتی به شکل گسترده ای به کار گرفته شده اند و نتایج مثبتی از نظر افزایش راندمان و نیز پایداری در هریک از این دو نوع سلول خورشیدی در اثر به کارگیری این ترکیبات به عنوان لایه های انتقال دهنده بار الکتریکی حاصل شده است.
او در آخر اشاره کرد: به همین دلیل، کاربرد اکسیدهای پروسکایتی در سلول های خورشیدی پلیمری بصورت مطالعات محاسباتی و آزمایشگاهی مورد توجه قرار گرفت. این ترکیبات با بهره گیری از روش الکتروشیمیایی و بصورت لایه نازک تهیه و در ساخت سلول خورشیدی پلیمری به کار گرفته شدند که موجب تغییر چشم گیر در بازده تبدیل انرژی خورشیدی به انرژی الکتریکی شد.




منبع:

1404/02/17
09:39:09
0.0 / 5
21
تگهای خبر: تخصص , تكنولوژی , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
لینک دوستان كمیاب آنلاین