داغ ترینها: ....

۹۹۶ نخبه عضو هیات علمی شدند استخدام ۳۵درصدی نخبگان بازگشته به ایران

۹۹۶ نخبه عضو هیات علمی شدند استخدام ۳۵درصدی نخبگان بازگشته به ایران

به گزارش کمیاب آنلاین، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: در طرح جهت بنیاد از سال 95 تا حالا 996 دانش آموخته برتر، عضو هیات علمی دانشگاه شدند که 65 درصد دانش آموخته داخل و 35 درصد دانش آموختگان خارج ازکشور بودند.



به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از مهر، طرح «جهت» بمنظور جذب دانش آموختگان برتر و نخبگان به عنوان عضو هیأت علمی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی و پژوهشی کشور طراحی شده است.
این طرح بر مبنای مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی و آیین نامه بنیاد ملی نخبگان تدوین شده تا زمینه حمایت و بهره مندی از استعدادهای علمی کشور برقرار شود.
در این طرح، دانش آموختگان دوره دکتری تخصصی و دوره های تخصصی و فوق تخصص مورد تأیید وزارت علوم و وزارت بهداشت با رعایت شرایط سنی (حداکثر ۴۵ سال) و حداقل معدل ۱۵، می توانند برای جذب به عضویت هیأت علمی اقدام نمایند. فرایند جذب شامل ثبت سوابق علمی، پژوهشی و فناوری متقاضیان در سامانه اختصاصی، امتیازدهی بر مبنای معیارهای تخصصی و ارزیابی کیفی توسط کارگروه های تخصصی است.
امتیازات علمی و پژوهشی حداقل باید به ۳۰۰ برسد تا پرونده وارد مرحله بررسی دقیق تر شود. سپس متقاضیان، علاوه بر پرونده کتبی، فایل ارائه شفاهی درباره ی سوابق، تخصص ها و برنامه های خود ارائه می دهند. سرانجام، کارگروه تخصصی بعد از بررسی، نتیجه را اعلام می کند و در صورت تأیید، متقاضی می تواند از تسهیلات مختلف جذب بهره مند شود.
این تسهیلات شامل معرفی در فراخوان های عمومی یا خارج از بازه فراخوان ها، اختصاص ردیف استخدامی، حمایت های پژوهشی ویژه استادیاران جوان، تسهیلات رفاهی و فرهنگی، معافیت های نظام وظیفه، و تخفیف استفاده از شبکه آزمایشگاهی فناوری های راهبردی است. همچنین، متقاضیان تا سه بار فرصت ثبت درخواست برای بهره مندی از این تسهیلات را دارند و در صورت ارائه اطلاعات نادرست، محروم از حمایت های بنیاد خواهند شد.
سعید خدایگان، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، ضمن اشاره به این که طرح جهت همان طرح سابق شهید شهریاری است، اظهار داشت: این طرح از دانش آموختگان دوره دکتری حمایت می کند و برگزیدگان با معرفی به دانشگاه ها از شرایط استخدامی خارج از فراخوان بهره مند می شوند.

بررسی ۱۳ هزار پرونده و جذب ۹۹۶ دانش آموخته برتر به عنوان عضو هیأت علمی


وی به آماری از جذب نخبگان به عنوان هیأت علمی در دانشگاه ها اشاره نمود و اظهار داشت: از سال ۱۳۹۵ تابحال بیشتر از ۱۳ هزار و ۳۲۷ پرونده دانش آموختگان برتر توسط بنیاد ملی نخبگان بررسی شده است. این بررسی ها منجر به جذب ۹۹۶ نفر از این افراد به عنوان اعضاء هیأت علمی در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور شده است. از این میان، ۶۵ درصد دانش آموختگان داخل کشور (مقیم) و ۳۵ درصد دانش آموختگان خارج از کشور (غیرمقیم) بوده اند که نشان دهنده توجه ویژه بنیاد به استفاده از ظرفیتهای علمی داخلی و بازگرداندن نخبگان ایرانی خارج از کشور است.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: دانش آموختگان داخل کشور به افرادی اطلاق می شود که دوره تحصیلی خویش را در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی داخل ایران گذرانده اند و به اصطلاح «مقیم» نامیده می شوند. در مقابل، دانش آموختگان خارج از کشور، افرادی هستند که تحصیلات خویش را در دانشگاه های خارج از کشور به انتها رسانده و سپس به داخل کشور بازگشته اند و به عنوان اعضاء هیأت علمی جذب شده اند که به آنان «غیرمقیم» گفته می شود.

استخدام ۷۳ درصدی و ۲۷ درصدی نخبگان در دانشگاه ها


قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: از لحاظ جنسیتی، ۷۳ درصد جذب شدگان مرد و ۲۷ درصد زن هستند. همچنین، بیشترین جذب ها (۸۳ درصد) در ارتباط با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری بوده و ۱۱ درصد به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ۶ درصد به دانشگاه آزاد اسلامی اختصاص دارد.

آمار جذب نخبگان مقیم و غیرمقیم در رشته های مختلف


خدایگان تصریح کرد: در حوزه های علمی، ۴۹ درصد جذب شدگان در رشته های فنی و مهندسی، ۲۱ درصد در علوم پایه، ۹ درصد در علوم پزشکی، ۱۴ درصد در علوم انسانی و هنر و ۷ درصد در رشته های کشاورزی و علوم طبیعی مشغول به فعالیت شده اند.

در ۱۴۰۴، ۱۸۰ دانش آموخته برتر جذب رسمی دانشگاه شدند


وی ضمن اعلام این که در سال ۱۴۰۳، ۲ هزار و ۳۴۳ پرونده و امسال (۱۴۰۴) بیشتر از ۱۰۲۲ پرونده بررسی شده است که از این شمار در سال ۱۴۰۴، ۱۸۰ نفر جذب رسمی شده اند، اظهار داشت: از این میان، ۱۷۰ نفر در وزارت علوم و ۱۰ نفر در وزارت بهداشت به کار گرفته شده اند که این آمار گویای روند رو به رشد جذب نخبگان در کشور است.
خدایگان در آخر تاکید کرد: بنیاد ملی نخبگان با هدف ارتقاء کیفیت علمی و پژوهشی کشور، بازهم به دفاع از دانش آموختگان برتر ادامه می دهد و تسهیلات لازم را برای جذب و حفظ این نخبگان فراهم می آورد تا مسیر توسعه علمی و فناوری کشور با حضور فعال آنان هموار شود.
امتیازات علمی و پژوهشی حداقل باید به ۳۰۰ برسد تا پرونده وارد مرحله بررسی دقیق تر شود. خدایگان خاطرنشان کرد: در حوزه های علمی، ۴۹ درصد جذب شدگان در رشته های فنی و مهندسی، ۲۱ درصد در علوم پایه، ۹ درصد در علوم پزشکی، ۱۴ درصد در علوم انسانی و هنر و ۷ درصد در رشته های کشاورزی و علوم طبیعی مشغول به فعالیت شده اند. وی ضمن اعلام اینکه در سال ۱۴۰۳، ۲ هزار و ۳۴۳ پرونده و سال جاری (۱۴۰۴) بیش از ۱۰۲۲ پرونده بررسی شده است که از این شمار در سال ۱۴۰۴، ۱۸۰ نفر جذب رسمی شده اند، گفت: از این میان، ۱۷۰ نفر در وزارت علوم و ۱۰ نفر در وزارت بهداشت به کار گرفته شده اند که این آمار گویای روند رو به رشد جذب نخبگان در کشور است.

1404/05/19
20:14:09
0.0 / 5
16
تگهای خبر: آموزش , استخدام , تخصص , فرهنگ
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
لینک دوستان كمیاب آنلاین