داغ ترینها: ....

بومی سازی چاپگر سه بعدی قطعات پلیمری در شركت فناور داخلی

بومی سازی چاپگر سه بعدی قطعات پلیمری در شركت فناور داخلی

یك شركت دانش بنیان داخلی موفق به ساخت چاپگر سه بعدی برای تولید قطعات پلیمری بدون نیاز به ساخت قالب باكیفیت بالاتر نسبت به نمونه های مشابه خارجی شد، فناوری كه گفته می شود تنها در اختیار 6 كشور جهان قرار دارد.


به گزارش روز دوشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، چند سالی است از فناوری چاپ سه بعدی بسیار گفته می شود. فناوری که مفهوم تازه ای را در صنعت با خود به ارمغان آورده و رویه های پیشین را در ساخت، طراحی، شبیه سازی و خیلی از حوزه های دیگر دست خوش تحول کرده است.
شرکت های دانش بنیان داخلی هم پا به میدان این فناوری گذاشته اند و با تولید محصولات دانش بنیان ایران ساخت این حوزه همچون چاپگرهای سه بعدی، راه را برای توسعه این فناوری ها هموار کرده اند.
صنعت ساخت افزایشی که بیش تر با چاپ سه بعدی شناخته می شود، با تلاش فعالان فناور یکی از شرکت های دانش بنیان، در راه بومی سازی و تکمیل زنجیره تامین ماشین آلات و خدمات تولید قطعات حرکت می کند.
اما یک شرکت دانش بنیان داخلی برای پاسخگویی به نیاز روز بخش های مختلف صنعت، پزشکی و پژوهشی کشور و همین طور فرهنگ سازی و جهت دهی به آنها و ورود به عرصه بازارهای بین المللی گام برداشته است.
مدیرعامل این شرکت فناور با بیان این که فناوری ساخت این چاپگر فقط در اختیار ۶ کشور جهان قرار دارد، اضافه کرد: دستگاه پرینتر سه بعدی صنعتی SLS با نام تیوان R۲۳۰، برای تولید قطعات پلیمری در تیراژ پایین و با پیچیدگی هندسی بالا، بدون نیاز به قالب سازی است.
امیرحسین محمودی با بیان این که دستگاه ایران ساخت می تواند قطعات پلیمری را با دقت و کیفیتی بسیار در کمترین زمان ممکن تولید نماید، عنوان کرد: این دستگاه برای تولید قطعات از جنس پلی آمید به صورت صنعتی و تیتانیوم به صورت پژوهشی تنظیم شده است، اما باتوجه به این که فناوری کاملا بومی این محصول در داخل شرکت توسعه پیدا کرده است، امکان هر گونه سفارشی سازی نیز وجود دارد.
وی، مهم ترین خاصیت های این محصول را سرعت تولید قطعات با کیفیتی بالاتر نسبت به نمونه های مشابه دانست و اظهار داشت: از این چاپگر می توان برای نمونه سازی سریع، ساخت قطعات پلیمری با تیراژ کم، قطعات سفارشی یا ساخت قطعات پلیمری با طراحی های پیچیده بهره برد.
به گفته این فعال حوزه دانش بنیان، تیوان R۲۳۰ با بهره بردن از توانایی لیزر پر قدرت، قابلیت جوش پودر انواع پلیمر را داشته و قطعات پلیمری پیچیده را در کم ترین زمان و مقرون به صرفه تولید می کند.
وی اضافه کرد: این دستگاه به سبب استفاده از پودر پلی آمید، قطعاتی با خواص مکانیکی بالا، با دوام، مقاوم در مقابل حرارت و مواد شیمیایی و مناسب برای تست های فانکشنال و عملکردی تولید می کند که حتی از این قطعات می توان بعنوان قطعه نهایی نیز بهره برد.
محمودی با اشاره به قیمت پایین تر این دستگاه نسبت به نمونه مشابه خارجی اظهار داشت: این چاپگر بطور میانگین در هر ساعت ۲ سانتی متر از قطعه را در امتداد عمودی چاپ می کند، در صورتیکه نمونه اروپایی آن ۲۲۰ هزار یورو قیمت دارد و نمونه ایران ساخت این چاپگر با قیمت ۱۰۰ هزار یورو عرضه می شود.


1399/06/07
13:04:08
2.5 / 5
1871
تگهای خبر: بازار , تولید , چاپگر , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(1)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۳
لینک دوستان كمیاب آنلاین