داغ ترینها: ....
در گفت وگو با كمیاب آنلاین مطرح شد

عرضه سامانه ای برای بازار سرمایه

عرضه سامانه ای برای بازار سرمایه

تعدادی از محققان یكی از شركت های دانش بنیان با ایجاد زیرساخت هایی برای تشكیل اكوسیستم كامل هوش مصنوعی، سامانه هایی در این عرصه معرفی كردند كه توانستند بازارگاه هوش مصنوعی را در كشور ایجاد كنند و بگفته آنها سامانه های هوش مصنوعی عرضه شده به شكلی است كه افراد حتی بدون داشتن سواد و یا توانایی تكلم نیز قادر به بهره برداری از این سامانه ها هستند.


دکتر محمد حاجی زاده، مدیرعامل این شرکت دانش بنیان در حوزه هوش مصنوعی در گفت و گو با ایسنا هوش مصنوعی را یک دانش میان رشته ای دانست که متخصصان رشته های مختلفی مانند برق، سخت افزار، نرم افزار، علوم شناختی، پزشکی و روانشناسی در آن مشغول به فعالیت هستند، اظهار داشت: هوش مصنوعی یک علم کاربردی است و در صنایع مختلف از حوزه آی تی تا دیگر صنایع مورد استفاده است و الان برخی صنایع در استفاده از هوش مصنوعی و خدمات آن پیشتاز هستند و زودتر وارد این میدان شده اند، اما برخی صنایع نیز با نوعی کندی با این پدیده رفتار کرده اند.
وی تاکید کرد: ایران در زمینه تولید مقالات درباب هوش مصنوعی از جایگاه ویژه ای برخوردار است، اما از نظر استفاده کاربردی از این علم در صنایع، فاصله بسیاری با دنیا داریم که دلیلهای مختلفی موجب این فاصله شده است.
حاجی زاده اظهار نمود: هم اکنون بیشتر پژوهش ها و کارهای ایران در حوزه هوش مصنوعی در مرز دانش حرکت می کند، ولی این امر کافی نیست و تمرکز جدی تری نیاز است که بتوان فاصله میان این علم و صنعت را برطرف کرد.
مدیر مرکز تحقیقات هوش مصنوعی این شرکت دانش بنیان با اعلان اینکه تیم هوش مصنوعی این شرکت از سال ۹۶ فعالیت خودرا آغاز نموده است، اظهار داشت: این تیم با هدف تامین نیازهای هوشمندسازی سامانه های مالی شرکت شکل گرفت، اما باتوجه به نیازهای پایه ای موجود دراین زمینه و امکان پاسخ دهی این شرکت به آن، زمینه های کاری ما توسعه یافت.
وی، اولویت این مرکز را رشد و تربیت نیروی انسانی منطبق با نیازهای علمی و صنعتی بمنظور کاهش فاصله میان صنعت و کاربردی کردن فناوری های هوش مصنوعی عنوان نمود و تصریح کرد: در این مرکز نگاه زیرساختی به تشکیل اکوسیستم کامل هوش مصنوعی در کشور مورد توجه قرار گرفت؛ بدین جهت سعی کردیم با بهره گیری از تجربه جهانی مانند آنچه در شرکت های آمازون، ماکروسافت و گوگل رخ داده، یک اکوسیستم کامل در چهار گروه "بینایی ماشین"، "پردازش زبان طبیعی"، "پرداش گفتار" و "داده کاوی" تعریف نماییم.
حاجی زاده علوم شناختی، نرم افزار و رباتیک را از جنبه های دیگر هوش مصنوعی عنوان نمود و اظهار داشت: این مرکز تحقیقات برنامه دارد در گام های بعدی وارد این حوزه ها شود. هم اکنون زیرساخت های لازم برای حرکت در این راه در حال طراحی است.
وی افزود: در این راستا با ایجاد زیرساخت هایی توانستیم خدمات کامل و بهادار ای را به زیست بوم های مختلفی مانند استارتاپ ها، نهادها و شرکت ها ارائه دهیم.
مدیر این مرکز تحقیقات هوش مصنوعی با اشاره به تعامل این شرکت با دانشگاه ها، تصریح کرد: درحال حاضر بیش از ۱۰۰ نفر نیروی متخصص درحوزه هوش مصنوعی در دفاتر مختلف این شرکت دانش بنیان در شهرهای مشهد و تهران مشغول به فعالیت هستند که روند جذب و تربیت نیرو در این مرکز نیز به صورت متمرکز انجام می شود و برنامه داریم روند تربیت نیرو را سالانه ۲ برابر افزایش دهیم.

تأسیس کالج هوش مصنوعی در کشور
وی افزود: برای جذب این تعداد نیروی انسانی و پاسخ گویی به رشد سریع کارهای تحقیقاتی و توسعه ای مرکز، مبادرت به راه اندازی کالج هوش مصنوعی کردیم تا بتوانیم مستقل از فرآیندهای تحقیق و توسعه و تجاری سازی بازوی تربیت نیروی انسانی خودرا نیز تقویت نماییم.
مدیر مرکز تحقیقات هوش مصنوعی این شرکت دانش بنیان با اعلان اینکه درحال حاضر مقدمات راه اندازی این کالج انجام شده و دوره زمستانی این کالج برگزار می شود، تاکید کرد: طبق برنامه ریزی های انجام شده مقرر است دوره های ۶ ماهه و یک ساله در این کالج به صورت حضوری و غیرحضوری اجرا شود.

راه اندازی پایگاه جامع هوش مصنوعی
حاجی زاده از راه اندازی پایگاه جامع هوش مصنوعی آگاهی داد و اظهار داشت: طیفی از علاقه مندان به این حوزه، که قسمتی از آنها از مدیران کسب و کارها به شمار می روند، نیازمند دسترسی به منابع علمی هستند که پایگاه جامع هوش مصنوعی را برای این منظور راه اندازی کردیم.
وی عنوان کرد: شرکت هایی مانند آمازون، ماکروسافت و گوگل خدمات جامعی را به شکل ابری در اختیار کسب و کارها قرار می دهند تا از خدمات آماده هوش مصنوعی استفاده کنند اما این نوع پلتفورم و سامانه در ایران وجود نداشت.

فعالیت مارکت پلیس هوش مصنوعی در کشور
مدیر این مرکز تحقیقات هوش مصنوعی با اشاره به راه اندازی "مارکت پلیس هوش مصنوعی" در چارچوب یک سامانه، اظهار نمود: در این سامانه حدود ۱۰۰ سرویس هوش منصوعی عرضه می شود که شرکت ها، استارتاپ ها و نهادهای مختلف می توانند از این سرویس ها استفاده کنند.
بگفته وی شرکت ها و استارتاپ هایی که در حوزه هوش مصنوعی فعالیت می نمایند، می توانند در این سامانه خدمات خودرا عرضه کنند.
حاجی زاده طراحی سامانه ای دیگر را از دیگر دستاوردهای این شرکت نام برد و اظهار داشت: درحال حاضر به سبب افزایش قیمت دلار برخی شرکت ها با مشکل سخت افزاری و توان پردازشی مواجه گشته اند که نمی توانند کارهای متنوع و بزرگ داشته باشند، بدین سبب بوسیله سامانه شهاب این مشکل رفع شده و این سامانه خدمات زیرساختی پردازشی هوش مصنوعی به متقاضیان ارائه می کند.
وی افزود: افرادی که نیازمند دریافت خدمات هوش مصنوعی و تحقیق و توسعه برای پایان نامه، شرکت و آزمایشگاه خود انجام هستند، می توانند به صورت ابری از خدمات پردازشی این سامانه استفاده کنند.
مدیر این مرکز تحقیقات هوش مصنوعی با اشاره به اپلیکیشن طراحی شده توسط این گروه، اظهار داشت: این اپلیکیشن توسط تیم تحقیقاتی این شرکت دانش بنیان ایجاد و راه اندازی شده و شامل اپلیکیشن جامع اطلاع رسانی در حوزه بازار سرمایه است.
حاجی زاده تاکید کرد: در این اپلیکیشن تمامی اطلاعات در رابطه با سرمایه گذاری مانند صندوق های سهامی، نمادهای بازار بورس و فرا بورس، طلا، ارز واقعی و دیجیتال، مسکن و بانک ها وجود دارد و برخی موضوعات نیز درحال به روزرسانی است.
وی ادامه داد: این اپلیکیشن با فاصله زیاد از رقبا، از شروع سال ۹۹ و افزایش شیوع بیماری کرونا، موضوع احراز هویت غیرحضوری برای بازار سرمایه را ارائه داد. از همین رو این خدمت در چارچوب خدمت فراشناسا تعریف و بعنوان سرویس جامع احراز هویت افراد در اپلیکیش مذکور پیاده سازی شد.
این محقق حوزه هوش مصنوعی با اعلان اینکه درحال حاضر خیلی از بانک ها، کارگزاری ها و اپلیکیشن هایی که نیاز به احراز هویت دارند، متقاضی دریافت این دستاورد هستند، اظهار نمود: تا حالا بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر بوسیله این اپلیکیشن احراز هویت غیرحضوری شده اند، ولی فراشناسا تنها محدود به احراز هویت بورس نیست، بلکه هر شرکت و نهادی که نیازمند احراز هویت باشد، می تواند از آن استفاده نماید.
وی افزود: این سامانه به نحوی برنامه ریزی شده که افراد دارای معلولیت نیز بتوانند از آن استفاده کنند، چونکه بهره مندی از خدمات پولی و مالی، حق همه قشرهای مختلف جامعه است.
حاجی زاده تصریح کرد: در همین رابطه، در این سامانه با بهره گیری از ژست های حرکتی، بستری فراهم شده که افراد بدون داشتن سواد و یا توانایی تکلم بتوانند از آن استفاده کنند. علاوه بر آن در این سامانه اخیرا خدماتی برای نابینایان فراهم شده که بتوانند بوسیله صوت مراحل احراز هویت خودرا طی کنند.



1399/08/13
12:30:29
5.0 / 5
1099
تگهای خبر: آمازون , اپل , اجرا , بازار
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
لینک دوستان كمیاب آنلاین