داغ ترینها: ....

فناوری هایی كه برای حل مشكل پاندمی كووید ۱۹ به كار گرفته شدند

فناوری هایی كه برای حل مشكل پاندمی كووید ۱۹ به كار گرفته شدند

به گزارش كمیاب آنلاین دنیای امروز، دنیای فناوری های نوین است. فناوری هایی كه در حوزه های مختلف باعث تسهیل انجام امور شده و الان برای حل مشكل پاندمی كرونا به كمك متخصصان آمده اند.



رعایت فاصله اجتماعی، دورکاری، درمان بیماران و خیلی از عوارض دیگر انتشار کرونا سبب توسعه فناوری های مختلفی شده است. در این گزارش بعضی از فناوری های مورد استفاده برای مقابله با شیوع بیماری کووید ۱۹ را به اختصار معرفی می نماییم.


فناوری های مکان یابی
این فناوری ها در دوران پاندمی برای ردگیری بیماران و مکان های آلوده به ویروس و همینطور تجزیه و تحلیل الگوی گسترش بیماری کاربرد دارند.

نظارت ماهواره ای
این فناوری علاوه بر این که امکان شناسایی مناسب ترین مکان برای راه اندازی بیمارستان های جدید را فراهم می آورد، امکان نظارت بر نحوه گسترش جغرافیایی ویروس و فواصل موجود بین مکان های آلوده را در اختیار می گذارد و داده های دست اول را برای تجزیه و تحلیل توسط متخصصان گردآوری می کند.

رباتیک
ربات ها با انجام وظایف مختلف، از آماده کردن غذا در بیمارستان ها گرفته تا گندزدایی و ضدعفونی اماکن، از آغاز شیوع کووید ۱۹ در خط مقدم مقابله با این بیماری بوده اند. استفاده از ربات ها برای مقابله با این بیماری به اندازه ای کاربردی و موثر است که حتی یکی از بیمارستان های شهر ووهان چین به صورت کامل توسط ربات ها اداره می شود.

برنامه های موبایل و سنسورهای سلامتی
برنامه های موبایل و حسگرها امکان نظارت بر وضعیت سلامت میلیون ها کاربر را به صورت لحظه ای فراهم می کنند. یکی از این برنامه های موبایل که با همکاری دو شرکت Alibaba و Tencent توسعه یافته است با استفاده از یک راهنمای رنگی، کاربران را طبقه بندی کرده و بر مبنای کدهای رنگی، در ارتباط با قرنطینه شدن یا فعالیت آنها در فضای آزاد تصمیم گیری می کند.

هواپیماهای بدون سرنشین
این هواپیماها به منظور انتقال دارو، تجهیزات پزشکی و نمونه های گرفته شده از بیماران در مناطق بسیار آلوده که حضور انسان خطرات جدی را به دنبال دارد، مورد استفاده قرار می گیرند. این فناوری باعث افزایش سرعت امدادرسانی و پیشگیری از آلودگی نمونه ها می شود. همینطور این ابزارهای کارآمد، امکان ضدعفونی کردن مناطق مختلف را فراهم می کنند.

فناوری تشخیص چهره و کلان داده
استفاده از کلان داده امکان نظارت مستمر بر ویروس را برای خیلی از سازمان های محلی و بین المللی فراهم نموده است. برای گردآوری داده های مورد نیاز در شهرهای بزرگ، از فناوری های تشخیص چهره و سنسورهای حرارتی مادون قرمز استفاده می شود. همینطور از برنامه های گوشیهای هوشمند به منظور ردگیری الگوی جابه جایی کاربران و برخورد احتمالی آنها با افراد آلوده استفاده می شود.

هوش مصنوعی
متخصصان با استفاده از مدلها و تجزیه و تحلیل داده ها می توانند درک بهتری از بیماری کووید ۱۹ به دست آورند. برای تولید این مدلها و انجام تحلیل های موردنظر، از الگوریتم های هوش مصنوعی استفاده می شود. همینطور استفاده از هوش مصنوعی در سیستم های متشکل از سنسورهای حرارتی مادون قرمز، بخصوص در فرودگاه ها و پایانه های مسافری، امکان اندازه گیری دمای بدن و تغییرات آنرا در مورد هر یک از مسافران فراهم می آورد.
شرکت Alibaba یکی از این سیستم های هوشمند را طراحی نموده است که بر اساس فناوری ابری کار می کند و قابلیت تشخیص افراد بیمار را با دقت ۹۶ درصد و تنها در مدت ۲۰ ثانیه دارد. این ابزار از هوش مصنوعی برای ردگیری ویروس استفاده می نماید.

فناوری چاپ سه بعدی
محققان ژاپنی یک دستگاه تنفس مصنوعی طراحی نموده اند که نیازی به الکتریسیته ندارد و می توان آنرا با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی به سرعت تولید کرد. این دستگاه تنها از قطعاتی تشکیل شده است که توسط فناوری سه بعدی تولید می شوند و یک گزینه مناسب برای کمک رسانی به بیماران در مناطق بسیار آلوده و فاقد امکانات کافی به حساب می آید.
منابع:
پایگاه خبری انگجت
پایگاه خبری سی نت
پایگاه خبری ورج



منبع:

1399/08/22
20:06:20
1.7 / 5
1026
تگهای خبر: ابزار , تخصص , تولید , دستگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(2)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
لینک دوستان كمیاب آنلاین