ظرفیت های دانش بنیان آذربایجان شرقی برای جهش تولید
به گزارش کمیاب آنلاین افزایش صادرات شرکتهای دانش بنیان آذربایجان شرقی پارسال به بیشتر از ۱۰ میلیون دلار نشان داده است که این حوزه راهبردی، ظرفیت های بی بدیلی برای جهش، پشتیبانی و مانع زدایی از تولید بعنوان شعار سال دارد.
به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از ایرنا، آذربایجان شرقی به رغم شناخته شدن بعنوان یک استان صنعتی در نیم قرن اخیر، در حوزه شرکتهای دانش بنیان و فناور تا چند سال قبل، عملکرد موفقی نداشت و رتبه آن در جدول رده بندی استان های کشور متناسب با ظرفیت های آن نبود، اما با اولویت دادن دولت تدبیر و امید به این حوزه حساس، این خطه هم در چهار سال گذشته گام های مهمی در این حوزه برداشته است.
در شرایطی که مجموع شرکتهای استارتاپی و فناور آذربایجان شرقی تا چهار سال قبل به کمتر از ۳۰۰ مورد می رسید، این رقم الان افزون بر ۶۰۰ مورد است که ظرفیت بزرگی برای تحقق شعار سال از راه تسریع روند رشد حوزه صنعت و تجارت و افزایش صادرات محصولات فناور و دانش بنیان به حساب می آید.
بررسی آمار و اطلاعات انتشار یافته توسط پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی، حاکی می باشد که سه درصد شرکتهای دانش بنیان کشور در این استان مستقرند و شمار آنها از ۹۲ شرکت در سال ۱۳۹۷ شمسی به بیشتر از ۱۶۰ شرکت در زمان حاضر افزایش یافته است؛ به عبارت دیگر، آمار شرکتهای دانش بنیان این خطه در مدت یاد شده رشد بیشتر از ۶۰ درصدی را تجربه کرده است.
البته حوزه دانش بنیان و فناور آذربایجان شرقی تا رسیدن به نقطه مطلوب با چالش های مهمی دست به گریبان است و کارشناسان محلی معتقدند هنوز زیرساخت های فیزیکی و فرهنگی مورد نیاز فعالیت و توسعه شرکتهای به حد کافی در این استان وجود ندارد که در این خصوص باید مسئولان استانی بیشتر از پیش تلاش و پیگیری های لازم را انجام دهند.
همچنین بهره مند نشدن از تسهیلات قانونی، عدم ورود بخش خصوصی به حوزه فناوری، شکل نگرفتن فضای نوآوری در استان و واگذار نشدن اراضی به شرکتهای دانش بنیان از دیگر چالش های اصلی رشد قابل توجه شرکتهای دانش بنیان در آذربایجان شرقی است.
نمایی از ساختمان پارک علم و فناوری آذربایجان شرقی در تبریز
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب