در استان خراسان جنوبی؛
اولین مرکز اشتغال فناورانه آبادیران به بهره برداری می رسد
به گزارش کمیاب آنلاین، اولین مرکز اشتغال فناورانه آبادیران در چارچوب یک واحد فرآوری محصول زرشک در استان خراسان جنوبی افتتاح می گردد.
به گزارش کمیاب آنلاین به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، مرکز اشتغال فناورانه آبادیران محلی است که در آن با استفاده از کالا و خدمات شرکتهای دانش بنیان، خلاق و فناور در جهت تکمیل زنجیره ارزش ظرفیتهای بومی مناطق یا رفع چالش های منطقه محروم اشتغال پایدار بوجود می آورد. به عبارتی این مرکز زیرساخت لازم را برای ایجاد اشتغال فناورانه و ایجاد ارزش افزوده اقتصادی در مناطق مختلف کشور فراهم می آورد. هر مجموعه مردمی که با استفاده از ظرفیت زیست بوم فناوری و نوآوری در حوزه ایجاد اشتغال یا احیای ظرفیت بومی مناطق مختلف در یک محل مشخص فعالیت می کند می تواند نام مرکز اشتغال فناورانه آبادیران را استفاده نماید.
دستاورد مرکز اشتغال فناورانه آبادیران
در نخستین اقدام، برنامه ملی آبادیران با مشارکت موسسه تحقیق و توسعه دانشمند و بنیاد علوی، دستگاههای مکانیزه دان کن و خط شست و شوی زرشک در شهرستان درمیان را راه اندازی می نماید. برپایه تفاهم صورت گرفته در نمایشگاه برنامه ملی آبادیران، مقرر شد موسسه تحقیق و توسعه دانشمند با اعطای سرمایه در گردش به این نهاد با هدف تکمیل زنجیره ارزش ظرفیتهای بومی منطقه خراسان جنوبی در مورد خرید دستگاههای مکانیزه دان کن زرشک و خط شست و شوی این محصول مشارکت کند.
در همین راستا با عنایت به فعالیت شرکت تعاونی پیشرفت و آبادانی الماس سرخ ایران در حوزه فرآوری محصول زرشک در شهرستان مرزی درمیان از توابع استان خراسان جنوبی و با عنایت به اینکه اصلی ترین چالش برای فرآوری زرشک، دان کردن زرشک تازه است با حضور دبیران استانی بنیاد علوی در نمایشگاه برنامه ملی آبادیران و آشنایی با شرکتی که دستگاههای مکانیزه دان کن زرشک را تولید می کند شرایطی برای رفع چالش فرآوری زرشک فراهم آمد.
دستگاه مکانیزه دان کن زرشک ساخته شرکت دانش بنیان چاوش صنعت خاوران در خراسان جنوبی است که با استفاده از این دستگاه روزانه ۴۰۰ کیلوگرم دانه زرشک استحصال شده و امکان تولید محصولات متنوعی مانند مربای زرشک، آب زرشک و زرشک نوبرانه به وجود می آید.
ظرفیت اولین مرکز اشتغال فناورانه آبادیران
دستگاه های مورد استفاده در این مرکز ۵۰ دستگاه دان کن زرشک، یک خط شست و شو و یک خط بسته بندی است.
معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، بنیاد مستضعفان و کمیته امداد امام خمینی(ره) همچون حمایتگران این طرح هستند.
منبع: kamyabonline.com
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب